Badminton

Landstræner overvejer allergivenlig OL-optakt

Viktor Axelsen er tidligere i år rejst til udlandet for at træne i mere allergivenlige omgivelser.

Viktor Axelsen lider af græspollenallergi. Derfor kan en del af OL-forberedelserne blive rykket til udlandet.

Danmarks bedste herresingler kommer måske til at søge ud af landet, når OL-forberedelserne intensiveres i foråret og sommeren 2020.

Det skyldes et hensyn til Viktor Axelsen, der lider af græspollenallergi. Den tidligere verdensetter er rejst til Dubai denne sommer for at kunne træne med høj intensitet, og næste år følger holdkammeraterne muligvis med.

- Man kan sige, at det vil være dumt andet, hvis vi ikke tænker i alternativer. Men det er ikke bare en beslutning, der kun handler om én spiller, siger landstræner Kenneth Jonassen til TV 2 SPORT.

Jonassen fortæller også, at én spiller godt kan træne alene i en uges tid. Hvis det strækker sig over længere tid, kan der være nogle fordele i at træne flere spillere sammen. Det er derfor, det overvejes, om en del af OL-optakten skal flyttes til eksempelvis Dubai.

Tåler ikke gentagelse

Det var netop astma og allergi, der tidligere i år fik Axelsen til at melde fra til European Games. Senere har han også meldt afbud til VM, men det skyldes en rygskade.

Med et helt år til OL er det i øjeblikket førsteprioriteten, at Viktor Axelsen kommer sig over rygskaden. En løsning på allergiproblematikken følger derfor senere.

- Hvad det præcist bliver, kommer vi til at se på i samarbejde med Viktor og selvfølgelig også de andre herresingler – hvad det er, vi kan gøre for at optimere på det område. Der er ingen tvivl om, at vi ikke kan tåle at miste en periode, som vi gjorde sidste gang. Det er helt sikkert i vores overvejelser, at vi gør nogle tiltag til den kommende OL-forberedelse såfremt Viktor er en del af det, og det håber vi selvfølgelig alle sammen, at han er, slutter Kenneth Jonassen.

Viktor Axelsen vandt bronze ved OL i Rio. Det kommende OL i Tokyo afholdes fra den 24. juli til den 9. august 2020.