Badminton

Antonsen får god VM-lodtrækning: - Der er håb om medaljer

Anders Antonsen er Danmarks bedst rangerede singlespiller ved VM.  Toshifumi Kitamura / Ritzau Scanpix

Mandag er der trukket lod til VM i badminton. Især Anders Antonsen kan glæde sig over udfaldet.

Drømmen om danske VM-medaljer er ikke blevet mindre, efter der mandag er trukket lod til verdensmesterskaberne i badminton.

Anders Antonsen, der er Danmarks bedste rangerede VM-spiller, endte i den modsatte halvdel af verdensetteren Kento Momota. Det betyder, at de først kan mødes i en eventuel finale.

- Alt i alt synes jeg, landstræner Kenneth Jonassen og kompagni må være tilfredse med lodtrækningen. Der er forhåbninger om dansk deltagelse i weekenden – og altså mulige medaljer til Danmark, siger TV 2 SPORTs badmintonkommentator Dennis Bostrup.

Herunder følger alle danskernes lodtrækning. Den komplette lodtrækning kan findes hos det internationale forbund BWF.

Herresingle

Anders Antonsen møder Kevin Cordon i første runde

Først i tredje runde kan han møde en seedet spiller: Kanta Tsuneyama, der er seedet som nummer 13. Derefter venter tredjeseedede Chen Long i kvartfinalen, hvis seedningerne holder.

Anders Antonsen er seedet som nummer fem, og han kan først komme til at møde verdensetteren Momota i en eventuel finale.

Lyn-analyse

Anders Antonsen er den, vi skal sætte vores største forhåbninger til, og han er endt i den modsatte halvdal af Momota. Det var det vigtigste. Derudover har han trukket Chen Long i en eventuel kvartfinale, og han er altså den af de fire topseedede, der har set svagest ud på det seneste.

Jan Ø. Jørgensen møder Brice Leverdez i første runde

Derefter kan 15.-seedede Tommy Sugiarto og fjerdeseedede Jonatan Christie vente i de efterfølgende runder.

Hans-Kristian Vittinghus møder Chou Tien Chen i første runde

Chou, der lige har vundet både Indonesia og Thailand Open, er seedet som nummer to. Hvis det lykkes Vittinghus at sikre sig en overraskende sejr, kan han først møde en bedre modstander i en eventuel finale. Her vil der i så fald være tale om verdensetteren Kento Momota.

Chou Tien Chen og Anders Antonsen leverede begge en fantastisk præstation i finaleopgøret i Indonesia Open. Chou sejrede efter tre tætte sæt med cifrene 21-18, 24-26, 21-15. Video: Louise Lind

Damesingle

Mia Blichfeldt sidder over i første runde

Blichfeldt har som 12.-seedet fået bye i første runde. Det vil sige, at hun først skal i aktion i anden runde. Her venter enten Thuy Linh Nguyen eller Lianna Tan, der begge er useedede.

I tredje runde skal Blichfeldt møde ottendeseedede Saina Nehwal, hvis hun lever op til favoritværdigheden og spiller sig videre.

Line Kjærsfeldt sidder over i første runde

15.-seedede Kjærsfeldt har også fået bye. I anden runde skal hun møde enten Thi Trang Vu eller Kristin Kuuba.

I tredje runde skal Kjærsfeldt møde Anake Yamaguchi, hvis nummer et på verdensranglisten spiller sig videre.

Kim Astrup og Anders Skaarup sidder over i første runde

I anden runde skal det danske double møde enten Vladimir Nikulov og Artem Serpionov eller Jaromir Janacek og Tomas Sveida.

Først i kvartfinalen kan den danske duo møde et par, der er rangeret højere end dem selv. Her er der tale om Mohammad Ahsan og Hendra Setiawan.

Officiel målsætning: Medalje

Danmark kunne have haft fire herresinglespillere med, men Viktor Axelsen har været nødt til at melde fra med en rygskade.

Det betyder dog ikke, at Badminton Danmark ændrer på målsætningen om to medaljepoint - altså en finale eller to semifinaler, da guld giver tre medaljepoint, sølv giver to medaljepoint, og bronze giver ét medaljepoint.

- Vi nedjusterer ikke vores målsætninger, som vi har lavet i samarbejde med Team Danmark. Det gør vi bare ikke. Vi kigger på, hvordan det går, og så laver vi en samlet evaluering bagefter, har Jens Meibom, sportschef i Badminton Danmark, tidligere sagt til TV 2 SPORT.

VM i badminton spilles i Basel fra den 19. til den 25. august. TV 2 SPORT sender direkte fra turneringen.