Badminton

Ny VM-lodtrækning efter fejl - 'klart dårligere' for dansker

Line Kjærsfeldt kan ramle sammen med verdens nummer et i tredje runde. Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Det internationale badmintonforbund har foretaget omlodtrækning i damesingle til VM.

48 navne stod på listen, men det var kun de 47, der havde spillet sig til en plads ved VM.

Mandag formiddag dansk tid blev der trukket lod til VM i badminton. Tre og et halvt døgn senere har det internationale badmintonforbund, BWF, set sig nødsaget til at rette fejlen ved at foretage en ny lodtrækning i damesinglerækken.

Det var Kate Foo Kune fra Mauritius, der fejlagtigt havde vundet indpas i lodtrækningen. Hun er nu blevet erstattet med Kim Hyo Min fra Korea.

- Det er selvfølgelig menneskeligt at fejle. Det kan alle komme til. Men jeg må bare sige, at der efterhånden har været nogle episoder, hvor man godt kan tænke, at der ikke helt er styr på det, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

Den nye lodtræning påvirker de to danskere Mia Blichfeldt og Line Kjærsfeldt.

Verdensetter til Kjærsfeldt

Sidstnævnte, der er 15.-seedet, er på papiret hårdest ramt. Hun sidder fortsat over i første runde og møder en useedet spiller i anden runde. Modstanderen i tredje runde er derimod gået fra hård til hårdest.

I første omgang stod Kjærsfeldt til et møde med verdens nummer fem, Sindhu Pusarla, men nu skal hun i stedet møde verdensranglistens etter, Akane Yamaguchi, der har vundet to store turneringer i træk op til VM.

- Det er en klart dårligere lodtrækning for Kjærsfeldt. Yamaguchi har lige vist, hvor stærk hun er, og er måske favoritten til at vinde VM. Det er den mest formstærke spiller, hun møder, siger Laugesen.

- Hun har gået og forberedt sig på noget andet. Selvfølgelig skal hun tage én kamp ad gangen, men målet derude har været en anden spiller end den, der er nu. Forberedelserne har været i gang i lang tid, og der er godt en uge til VM.

Bedre for Blichfeldt

12.-seedede Mia Blichfeldts sidder ligesom Kjærsfeldt over i første runde og får useedet modstand i anden runde. I tredje runde kan hun nu ryge ind i verdens nummer otte, Saina Nehwal, i stedet for nummer syv, He Bing Jiao.

- Det synes jeg, er okay. Saina Nehwal har været skadet og ikke rigtig vist nogen form. Det er måske en lille smule bedre for Blichfeldt. Den måde, Nehwal spiller på, kan Blichfeldt godt matche.

VM spilles fra den 19. august og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.