Badminton

Boe og Conrad tilbage blandt verdens bedste - forudser 'sjovt år'

Mathias Boe og Mads Conrad skal til september spille første store World Tour-turnering sammen. Romeo Gacad / Scanpix Denmark

Den danske herredouble har samlet nok point til at deltage i Super 1000-turneringen China Open, der rangerer blandt de største i verden.

Målet var klart, da Mathias Boe og Mads Conrad for fem måneder siden startede et makkerskab i herredouble: De skulle være en dansk satsning til VM for hold i 2020 på hjemmebane og samtidig spille med blandt verdens bedste i de individuelle turneringer.

Halvanden uge inde i august har parret så opfyldt første store delmål, da de kan notere sig, at hårdt arbejde har sikret dem en plads ved World Tour-turneringen China Open, der rangerer blandt de tre største på niveau med All England.

Jeg ville ikke være startet det her projekt, hvis jeg ikke troede på, vi kunne slå de bedste

Mathias Boe

Lufter tanker om OL i 2020

Deltagelsen bliver et resultat af flere rejser verden rundt til diverse mindre turneringer, hvor danskerne har vundet tre ud af fire mulige. Senest vandt de Super 100-turneringen Russian Open, og tilsammen har turneringssejrene nu sikret dem muligheden for at udfordre verdens bedste herredoublepar.

- Vi har leveret i de første turneringer, og det er fint at være inde i China Open. Vi ved, at hvis vi skal til OL, så skal vi ind i nogle af de større turneringer og komme langt. Når det så er sagt, så kommer der også andre turneringer, men det er rart allerede at være med i en af de største turneringer, siger Mathias Boe.

Selv opnåede han gennem sit mangeårige makkerskab med Carsten Mogensen at vinde både VM- og OL-sølv, og drømmen om at vende tilbage ved OL i Tokyo næste år er altså til stede hos det nysammensatte par.

- Der er mange store ting på vejen, men OL kommer tættere og tættere på for hver måned, der går. Det kunne være rigtig sjovt at nå med til, men der er lang vej for os, og vi kommer jo fra baghjul. Men jeg synes, vi spiller fornuftig badminton, siger 39-årige Boe og tager alligevel sine forbehold:

- Så meget fylder OL heller ikke for os, for lige nu har de forestående turneringer klart førsteprioritet. Det lurer i kulissen, men skal man være ordentligt forberedt, så kræver det også, vi kan levere i de store turneringer.

Boe tror, de kan slå de bedste i verden

Parret indledte sin stime af turneringssejre med at vinde 'Spanish International' i midten af juni. Siden rejste de til Nordamerika, hvor de først vandt Canada Open, inden de måtte nøjes med to kampe ved US Open.

Med titlen i Rusland sluttede danskernes verdensturné dermed med 16 sejre i 17 kampe. Siden har den stået på træning i Danmark og optakt til Taiwan Open i begyndelsen af september.

- Specielt i træningen har vi vist nogle ting, vi er ekstremt gode til. Det kan være nogle af de ting, som vi kan presse de bedste par i verden med. Kan det lykkes at finde frem i turneringer, og jeg har ret i mine antagelser, så kan det blive et sjovt næste år tid for os, siger Mathias Boe.

Seneste turnering på World Touren var Thailand Open, hvor inderne Rankireddy og Shetty vandt i herredouble. I finalen slog det indiske par de kinesiske verdensmestre, Li og Liu.

Det vidner om et tættere felt i herredoublerækken, hvor flere par kan slå hinanden, og det er med til at øge motivationen og troen på succes i den danske lejr.

- Jeg ville heller ikke være startet det her projekt, hvis jeg ikke troede på, vi kunne slå de bedste. Selvom jeg ikke er 20 år længere, så har vi nogle af de ting, der gør det svært for andre. Det har vi vist i de første turneringer, og kan vi udnytte det momentum og bygge videre, så har vi en realistisk chance, slår Boe fast.

Boe og Conrad kæmpede sig mod verdenstoppen

Mathias Boe og Mads Conrad startede først med at spille sammen for fire måneder siden, da Boe valgte at stoppe sit succesfulde makkerskab med Carsten Mogensen. Mads Conrad vendte samtidig tilbage efter en selvvalgt pause, hvor han forinden havde spillet sammen med Mads Kolding i en årrække.

Indtil videre har det nye makkerskab kørt gnidningsfrit.

- Det har givet en lille smule ny energi. Men har måske lige givet fem procent ekstra til træning, fordi man ved, det er nødvendigt for at følge med de unge. Alle spillere på det her niveau er så professionelle, at vi har vores egne rutiner, og man skal have tålmodighed og passe sig ind efter andre.

- Vi har fundet rigtig godt ind i den del, og vi gør mange ting på hver sin måde, og det har vi respekt for. Hvis det passer med, at vi kan spise sammen, så gør vi det, og ellers spiser vi hver for sig. Det er med at optimere hele vejen rundt, så vi kan støtte og hjælpe hinanden. Det har Conrad og jeg indtil videre været gode til, fortæller Boe.

Den succesfulde start har formentlig også sikret parret en plads ved Super 750-turneringen Denmark Open, der spilles i oktober. Det får de dog først svar på i starten af september.

China Open spilles fra den 17.-22. september og kan ses på TV 2 SPORT eller TV 2 Play.