Badminton

Irriteret Axelsen: - Jeg bliver nødt til at holde hovedet højt

Viktor Axelsen er så småt begyndt at træne igen efter sin skade. Han håber at være tilbage i de store turneringer midt i september.

Hvis jeg skal være ærlig, så er mit helt store mål i år egentlig at holde mig skadesfri og få lagt så mange gode timer i træningshallen som overhovedet muligt. Så tror jeg på, jeg kan nå op på et endnu højere niveau, og så bliver det sjovere.

Sådan lød ordene fra badmintonstjernen Viktor Axelsen, da han for fem måneder siden tabte All England-finalen til verdensmesteren Kento Momota.

Selvom VM-afbuddet var en hård beslutning, lå det egentlig lige til højrebenet for mig

Viktor Axelsen

Siden spillede den danske verdensmester fra 2017 et par gode turneringer, hvor han blandt andet vandt India Open, men så ramte nedturen efter VM for hold.

Irriterende og frustrerende periode

Voldsomme astma- og allergiproblemer tvang Axelsen ud i et afbud til European Games, inden han også måtte vinke farvel til store turneringer i Asien og senest VM, der starter på mandag, på grund af rygproblemer.

Nu er Viktor Axelsen igen så småt tilbage på træningsbanen, hvor han kan lave simple øvelser og holde kroppen lidt i gang. Derfor er han også fortrøstningsfuld, men Axelsen lægger ikke skjul på, at det er både irriterende og frustrerende, at årets store mål om at holde sig skadesfri allerede er forduftet.

- Det har selvfølgelig været en svær periode, men igen: Der er folk, der har været værre ting igennem, så jeg bliver også nødt til at holde hovedet højt. Jeg er sikker på, at når det lige er overstået, og jeg er i gang igen, så kommer jeg ind i rytmen, og så er det forhåbentlig noget, jeg også har lært noget af.

- Men det er klart, at det er dybt frustrerende ikke at skulle spille så meget badminton, som jeg plejer, siger Axelsen i et interview med TV 2 SPORT.

Ingen tilbagefald og simple øvelser på træningsbanen

Danskeren håber dog på, at der nu er så meget styr på hans diskusprotrusion i lænden (forstadiet til en diskusprolaps, red.), at han om cirka to uger igen kan begynde at skrue op for intensiteten i træningen.

Foreløbig må han holde sig til de træningsøvelser, hvor han nogenlunde ved, hvor bolden kommer, så han ikke risikerer, at skaden bryder op igen.

- Jeg kan lave nogle simple øvelser, hvilket er rigtig rart og selvfølgelig meget positivt, og jeg har ikke haft tilbagefald indtil videre i forløbet.

- Det er stadig et rimelig lukket og begrænset areal, jeg bevæger mig på, men det er bedre end ingenting

- Jeg er der, hvor jeg skal bruge et par uger, før jeg får frie tøjler til at gå tilbage til noget, der ligner normalt træningsload. Men jeg er helt sikker på, at jeg nok skal komme 100 procent tilbage, lyder meldingen fra Axelsen.

Forhåbningen er, at Super 1000-turneringen China Open fra den 17.-22. september bliver næste turnering, hvor han igen kan jagte sejre og point til verdensranglisten.

Axelsen: - Kunne have prøvet at blive klar til VM, men...

Imens sundhedsproblemer og skader nu har holdt ham ude de sidste par måneder, er verdens bedste spillere således samlet i Schweiz, hvor VM afvikles fra på mandag.

Her jagter de ikke bare den ultimative triumf, som en VM-guldmedalje vil være, men også vigtige point til verdensranglisten og ikke mindst OL-kvalifikationen forud for legene i Tokyo 2020.

Axelsen havde svært ved at forstå det, da han blev verdensmester i 2017.

Derfor var det da også i tankerne hos Viktor Axelsen, om han skulle prøve at blive klar til VM og spille på det niveau, som han nu engang kunne opnå. Overvejelser, der hurtigt blev droppet igen med tanker på endnu større mål i fremtiden.

- Selvom VM-afbuddet var en hård beslutning, lå det egentlig lige til højrebenet for mig, fordi jeg er ikke der, hvor jeg skal ud og træffe nogle beslutninger, som kan hæmme mig på den lange bane.

- Jeg kunne selvfølgelig godt have prøvet at blive klar til VM, men det havde måske haft nogle konsekvenser, og det er ikke noget, jeg på nuværende tidspunkt er klar til at tage, siger Axelsen og tilføjer specifikt om OL:

Kenneth Jonassen og Viktor Axelsen jubler over OL-bronzen i 2016.

- Havde det været et OL, havde jeg måske prøvet at gøre noget for at smide alt ind og se, om jeg kunne blive klar. Men jeg har en masse turneringer, jeg skal tænke på fremadrettet i år og det næste års tid inden OL i Tokyo, så jeg skal sørge for, at min krop kan holde til det og ikke bare tænke kortsigtet.

Skaden til Viktor Axelsen har også betydet, at Badminton Danmark i samarbejde med Team Danmark har valgt at nedjustere forventningerne til næste uges VM. Det kan du læse mere om her: