Badminton

Badminton Danmark nedjusterer målsætning fire dage før VM

Anders Antonsen er Danmarks største medaljehåb ved næste uges VM i badminton. Toshifumi Kitamura / Ritzau Scanpix

En skade til Viktor Axelsen betyder, at Badminton Danmark i samarbejde med Team Danmark har valgt at nedjustere forventningerne til næste uges VM.

Én medalje.

Det er målsætningen for badmintonlandsholdet ved næste uges VM i Schweiz, efter de torsdag har nedjusteret målet for, hvor meget metal de forventer at have med hjem i bagagen.

Vi har valgt at have det, vi kalder for en offensiv målsætning

Jens Maibom

Mens målsætningen nu er en medalje, vil et acceptabelt resultat være en plads i kvartfinalen. Tidligere var målsætningen, at Danmark skulle have to medaljepoint, hvilket vil sige to bronzemedaljer eller én sølvmedalje.

- I et samarbejde med Team Danmark har vi valgt at justere vores målsætning frem mod VM. Det skyldes, at vi lavede målsætningen i sensommeren 2018, og siden da er der sket rigtig meget i dansk badminton, siger forbundets sportschef, Jens Maibom, til TV 2 SPORT.

- Vi har valgt at have det, vi kalder for en offensiv målsætning om én medalje. Det er ikke umuligt, men der er ikke nogen spillere, som er seedet til en medalje, så nogen skal overgå sig selv og overraske positivt.

De ting, som Jens Maibom henviser til, er ændringer i konstellationen af de bedste herredoubler, et karrierestop til doublespilleren Christinna Pedersen og senest en skade til Viktor Axelsen, der forhindrer ham i at stille op til VM, som han vandt i 2017.

- De ting til sammen gør, at det ikke er realistisk at opnå den målsætning, vi havde tidligere, og derfor har vi valgt at nedjustere målsætningen, siger Jens Maibom.

Fornuftig nedjustering fra Badminton Danmark

Selvom det nu forventes, at bagagen med metal er lettere, når de danske badmintonspillere rejser tilbage til Danmark efter VM, har forbundet truffet den rigtige beslutning.

Det vurderer TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen, der samtidig mener, at skaden til Viktor Axelsen er den afgørende årsag til nedjusteringen.

- Det er fornuftigt. Set i lyset af, at den sikreste medaljekandidat ikke er med, er det det eneste rigtige at gøre. Det er en direkte konsekvens af, at Viktor Axelsen er skadet. Han var jo den eneste, der var seedet til en medalje, siger Jim Laugesen.

Anders Antonsen er bedste danske bud på en medalje

Ingen danske spillere er seedet til at spille med om medaljerne, men herresinglen Anders Antonsen er med sin seedning som nummer fem - altså til en plads i kvartfinalen.

Men det ændrer ikke på, at forhåbningerne er til, at han kan gå længere end det.

- Anders har præsteret rigtig godt her op til VM og også op under træningen her. Alt andet lige har han nogle gode muligheder, men der er mange svære modstandere undervejs. Og der er mange, der skal knækkes, siger landstræner Kenneth Jonassen.

Anders Antonsen har fået en lodtrækning, der betyder, at han først kan møde verdensetteren Kento Momota i en eventuel finale, men han slipper ikke for hård modstand undervejs.

Danskeren kan i tredje runde møde Kanta Tsuneyama, der er seedet som nummer 13. Derefter venter tredjeseedede Chen Long i kvartfinalen, hvis seedningerne holder.

- Jeg venter med at se, hvordan turneringen forløber dernede, og så vil jeg sige, at Anders' VM rigtigt begynder i anden runde, hvor han har en rigtig svær modstander, siger Kenneth Jonassen.

VM afholdes i den schweiziske by Basel og spilles fra den 19.-25. august. TV 2 SPORT sender direkte fra turneringen.