Badminton

Se procenterne: Sådan er chancerne for dansk VM-medalje

Anders Antonsen er ifølge TV 2 SPORTs badmintonekspert den største danske favorit til tage en medalje hjem fra VM.

Se VM i badminton på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra mandag klokken 9

Der er nogen, der skal overraske.

Sådan lød beskeden fra Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, da forbundet fire dage før VM nedjusterede målsætningen fra to medaljepoint til et enkelt.

Med ingen af de danske spillere seedet til en semifinale - og dermed en medalje - er der brug for en spiller, der overgår forventningerne. Især efter profiler som Christinna Pedersen og Viktor Axelsen af forskellige årsager ikke er med i år i forhold til sidste VM.

Men hvem er det så, der skal indfri målsætningen?

TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen har taget temperaturen på de ni singler/par, som stiller op for Danmark ved VM. Hver har han givet dem procenter i forhold til, hvor realistisk det er, at de vinder en medalje.

  • Anders Antonsen: 40 procents chance.
  • Jan Ø. Jørgensen: 30 procents chance.
  • Hans-Kristian Solberg Vittinghus: 20 procent. Forfærdelig førsterundekamp mod andenseedede Chou Tien Chen, men hvis han vinder den ser lodtrækningen god ud.
  • Line Kjærsfeldt: 10 procents chance.
  • Mia Blichfeldt: 30 procents chance.
  • Kim Astrup/Anders Skaarup: Med den forberedelse de har haft, så er vi nødt til at tage det forbehold med, at vi ikke ved, hvor de står henne. Men ud fra deres normale niveau sammen med lodtrækningen, vil jeg sige 30 procents chance.
  • Sara Thygesen/Maiken Fruergaard: 5 procents chance.
  • Amalie Magelund/Freja Ravn: De er med for at lære. 1 procents chance.
  • Sara Thygesen/Niclas Nøhr: 10 procents chance.

En favorit og to overraskelser

Som procenterne viser, er det ifølge Jim Laugesen særligt ved Anders Antonsens kampe, at der er grund til at finde klaphatten frem.

Den danske herresinglespiller vandt Super 500-turneringen Indonesia Masters i januar ved at besejre verdensettere Kento Momota. Desuden var han i juli i finalen i Super 1000-turneringen Indonesia Open.

Ved VM har han fået en fin lodtrækning, hvor den første store opgave ser ud til at blive i kvartfinalen mod tredjeseedede Chen Long.

- Hvis vi kigger på det spillemæssige, så skal vi have størst forhåbninger til Anders Antonsen. Han har vist et højere bundniveau, end vi har set før. Desuden har han vist, at han godt kan slå klassespillere.

Der er dog to spillere lige efter Antonsen, som Jim Laugesen vil fremhæve. Jan Ø. Jørgensen har vist lovende takter, da han over sommeren spillede sig i semifinalen ved Japan Open. Hvis han skal nå en semifinale, skal han besejrede fjerdeseede Jonatan Christie i kvartfinalen.

- Hvis Jan finder den form frem og det spil, han kan spille, selvom det ligger lidt tilbage, så synes jeg egentlig, at det er spillere, han godt kan slå, siger Laugesen, som også har fidus til en af de danske damesingler.

- Mia Blichfeldt står i kvartfinalen til Saina Nehwal, som har været skadet og ellers ikke vist det store. Hun er en spiller, som ikke løber folk ned. Hun er en meget aggressiv type på banen, og det er Mia også. Kan hun få fat i Nehwal, så tror jeg på, Mia er et sted i sin karriere, hvor hun form- og styrkemæssigt kan slå hende.

VM afholdes i år i den schweiziske by Basel. Alle de gange, VM har været i Europa, har Danmark vundet minimum én medalje.

TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender fra turneringen fra mandag klokken 9.