Badminton

Vittinghus ude af VM efter tæt kamp mod stjernespiller

Hans-Kristian Solberg Vittinghus tabte i første runde ved VM. Resten af danskerne skal i aktion tirsdag eller onsdag.

Første dansker i aktion. Første dansker ude af VM.

Det er status for den danske herresinglespiller Hans-Kristian Solberg Vittinghus.

I sin førsterundekamp var han på en stor opgave mod den andenseedede Chou Tien Chen, og den viste sig også at være for stor. Taiwaneseren vandt 21-15, 17-21, 21-17.

Som cifrene antyder, var Hans-Kristian Solberg Vittinghus godt med i kampen. Specielt i andet og tredje sæt spillede han lige op med sin modstander, men personlige fejl blev afgørende.

Pointstimer til begge

Chou Tien Chen har haft nogle forrygende sommermåneder med turneringssejre i både Indonesia Open og Thailand Open.

Han begyndte også opgøret mod Vittinghus på samme imponerende måde. Omvendt diskede danskeren op med den ene fejl efter den anden. 3-6 blev til 3-12, og så syntes første sæt væk.

Men der skulle nå komme meget mere spænding om udfaldet af sættet, som blev præget af pointstimer til begge spillere.

Chou Tiens Chens stime på seks point blev fulgt op ad Vittinghus med samme antal. En servefejl satte en stime i gang hos Chou Tien Chen, inden Vittinghus tog et ryk fra 9-15 til 14-15.

Tættere på kom danskeren dog ikke. For taiwaneseren viste prøver på sine knaldhårde smash og vandt seks ud af de næste syv point.

Henstilling af dommeren

Efter sidebyttet var det igen ham, som fik den bedste start. Hurtigt bragte han sig på 2-0, og den føring bevarede han hele vejen til 7-5.

Derefter begyndte Vittinghus at minimere fejlene og vise skarphed på linjerne. Det bragte ham i front med 10-8.

En ny servefejl og yderligere to lette fejl betød dog, at det i stedet var Chou Tien Chen, som gik til pause i opholdet med en føring.

Vittinghus havde ikke tænkt sig at give op. Et smash, der ramte netkanten og rullede over, og et smash ned langs linjen blev begge fulgt op med et jubelbrøl ud i hallen.

Dommeren mente, at det var en smule for voldsomt og gav Vittinghus en henstilling, Men det var danskeren ligeglad med.

Han fortsatte med at råbe efter vundne point, og det så ud til at få ham op i gear. Måske han også råberi også gjorde modstanderen nervøs, for Chou Tien Chen sendte sættet i danske hænder efter to bolde i nettet.

Fejl blev afgørende

Tredje sæt begyndt helt jævnbyrdigt. Der var ingen pointstimer men i stedet en hård fordeling af hvert point.

Først fra 8-8 lykkedes det en af spillerne at få et forspring på mere end et enkelt point. Det formåede Chou Tien Chen, som førte med tre point ved sidebyttet.

Det var dog ikke taiwanseren, som lavede pointene selv. De kom fra Vittinghus, der smashede bolde eller servede i nettet.

Fejlene fik ikke danskeren til at give op. Han fightede for hver eneste bold, og hans reducering til 13-14 blev belønnet med et stort bifald af publikum for de flotte opsamlinger.

Udligningen kom dog aldrig. Chou Tien Chen trak igen fra, og selvom den andenseedede spiller måtte bruge mange kræfter på førstedagen, sled han sig videre til anden runde.

Hans-Kristian Solberg Vittinghus var den eneste dansker på banen på førstedagen ved VM. De andre danskere spiller deres første kamp enten tirsdag eller onsdag.

TV 2 SPORT sender fra turneringen til og med finaledagen på søndag.