Badminton

Blichfeldt udklasserer belgisk VM-modstander

Der var klasseforskel, da Mia Blichfeldt avancerede til endnu en runde ved VM.

Se VM i badminton på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Mia Blichfeldt fortsatte den succesfulde tredjedag ved VM, som indtil videre har budt på fire danske sejre ud af fire mulige.

I anden runde vandt damesinglespilleren med 21-8, 21-16 over belgiske Lianne Tan. Nu venter vinderen af opgøret mellem Soraya de Visch Eijbergen og ottendeseedede Saina Nehwal.

Blichfeldt viste især i første sæt, hvorfor hun er seedet som nummer 12 i turneringen, mens hendes modstander var useedet.

Kun fejl fra Blichfeldt holdt belgieren inde i begyndelsen af første sæt, og da der blev skåret ned på dem, tog danskeren et ryk fra 7-4 til 15-4. Derefter begyndte Tan at forberede sig på et andet sæt, som hun kom meget bedre ud til.

Hun var endda i front ved stillingen 7-6. Derefter skruede Blichfeldt op for niveauet og vandt fem point i træk. Enkelte fejl i slutningen af sættet kunne ikke forhindre en overbevisende dansk indsats i kampen.

Blichfeldt var den sidste danske spiller i aktion ved VM, og hun var glad for endelig at komme ud på banen i St. Jakobshalle.

- Det var mega fedt. Jeg har gået som et løve i et bur og ventet på at spille. Det var en forløsning at komme i gang. Jeg synes, jeg faldt lidt ud i andet sæt, hvor jeg spillede lidt for fladt og lidt for dumt, siger hun til TV 2 SPORT.

Senere onsdag spiller VM-debutanterne Freja Ravn og Amalie Magelund, som overraskende vandt kampen i første runde.

Kampene i tredje runde bliver spillet torsdag.