Badminton

Forsøgte at udnytte dansk stjernes skade: - Vi kunne se det på Instagram

Kim Astrup blev sendt mange gange til baglinjen i andenrundekampen ved VM, fordi modstanderne ville teste ham.

Se VM i badminton på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Den fysiske tilstand hos Kim Astrup var et stort spørgsmålstegn op til VM.

Han og makkeren, Anders Skaarup, havde trukket sig fra Indonesia og Japan Open, fordi Astrup havde problemer med nakke og albue. Men hvor meget, den danske doublestjerne var plaget af det, var usikkert.

I andenrundekampen ved VM kom der hurtigt et svar. For allerede fra første duel spillede de russiske modstandere Vladimir Nikulov og Artem Serpionov primært til Astrup.

Var det en del af taktikken at spille til Kim?

- Ja. Han har en skade i albuen. Det kunne vi se på Instagram. Vi ville prøve at presse ham, for han kan ikke smashe på samme måde, som hvis han var rask, siger Nikulov til TV 2 SPORT og fortæller, han kunne se under kampen, at Astrup var plaget.

- Vi løftede til ham, og han smashede aldrig. Han forsøgte at skåne albuen.

Russerne forsøgte at holde Kim Astrup på baglinjen.

Ikke en optimale forberedelse

Det overrasker ikke Kim Astrup, at modstanderne havde fået informationen via hans Instagram-profil. Han udnytter også selv muligheden for at holde sig opdateret på modstanderne via de sociale medier.

- Jeg følger også med i træningsvideoer fra indoneserne, så der bliver afsløret mange hemmeligheder derinde. Jeg har ikke lagt noget op, som jeg ikke kan stå inde for, og som ikke skal være offentligt tilgængeligt.

- Der var en årsag til, at vi meldte afbud, og den skulle jeg frem med på et eller andet tidspunkt. Nu har vi så fået helt styr på min nakke. Og det er et skridt i den rigtige retning med hensyn til min albue. Så vi prøver at spille, så godt vi kan, velvidende vi ikke har haft den optimale forberedelse, fortæller Kim Astrup.

Mere at give af

I kampen mod russerne var der primært på grund af albuen få svipserver fra Astrups side. I stedet havde han og Skaarup op til turneringen snakket om at variere serven på en anden måde.

- Vi prøver at dreje serven lidt og gøre det svært for modstanderne. Det er blandt andet noget af det, vi har prøvet at leget med derhjemme, siger Astrup og føler, han har mere at give af, end han viste i andenrundekampen.

Det var dog heller ikke brug for ekstra kræfter mod russerne, som ligger nummer 115 på verdensranglisten. På 31 minutter vandt danskerne overbevisende med 21-6, 21-15.

Den danske herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen kom sikkert videre til tredje runde ved VM i badminton i Schweiz. De besejrede russerne Vladimir Nikulov og Artem Serpionov i to sæt. Video: Malthe Henriksen

Det er endnu uvist, hvem de skal møde i tredje runde.