Badminton

Dansk double ude af VM efter tæt kamp

Kim Astrup og Anders Skaarup spillede et stort andet sæt i tredje runde.

Se VM i badminton på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Kim Astrup og Anders Skaarup er færdige ved VM.

I tredje runde tabte de en lang tæt kamp til 13. seedede Liao Min-chun og Su Ching-heng med 19-21, 21-12, 17-21.

- Det var en fed kamp at spille uden det store pres. Jeg er frustreret over, vi ikke får det første sæt. Der var svipserver og servekendelser, der ikke gik vores vej. Vi falder lidt i midten af tredje sæt. Sindssygt ærgerligt, når vi kommer med mere, end vi havde håbet på. Der var nok, men vi får ikke holdt sammen på det, siger Skaarup til TV 2 SPORT.

Op til VM var der tvivl om Kim Astrups status, da han døjer med albueproblemer. I tredjerundekampen synes han dog, at det gik godt.

- Jeg havde det udmærket. Jeg synes, vi gør det, vi havde snakket om. Jeg gør det så svært for dem, som vi overhovedet kan. Vi prøver at lokke dem i deres fælder. Min skade havde ikke nogen indflydelse i kampen, og det er jeg tilfreds med.

- Det har ikke været sjov de sidste ni uger, hvor jeg har haft ondt i armen. Så jeg er glad for, vi spiller, som vi gjorde i dag, fortæller Astrup.

Vild pointstime

Danskerne fik en fremragende start på opgøret, da de kom foran 6-1 via fejl fra især Su Ching-heng.

Parrene skiftedes til at tage føringen efter pointstimer, men det taiwanesiske par var mere effektive til at slå boldene ned. Det blev afgørende i slutningen af sættet, hvor danskerne ellers afværgede to sætbolde.

I andet sæt spillede danskerne sig gevaldigt op. Gode server af Kim Astrup gav en vild pointstime, hvor de gik fra 3-5 til 13-5.

Det grundlagde sætsejren, hvor taiwanesernes høje energiniveau fra første sæt så noget lavere ud.

Det var dog tilbage i tredje sæt, hvor selv ikke en storspillende Anders Skaarup kunne gøre noget. Mens Liao og Su skreg deres glæde ud i hallen, begyndte danskeren at se mere modløse ud.

Danskerne nærmede sig mod slutningen af kampen et comeback, men taiwaneserne fik lukket kampen.

Senere torsdag skal Jan Ø. Jørgensen, Mia Blichfeldt, Anders Antonsen og Sara Thygesen/Maiken Fruergaard i aktion.