Badminton

Sådan gik det danskerne i tredje runde ved VM

I artiklen kan du få overblikket over, hvordan det gik i torsdagens danske kampe.

Se VM i badminton på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

To danske sejre i fem kampe kom der i tredje runde ved VM.

Det betyder, at Danmark fortsat er repræsenteret i både herre- og damesingle, når fredagens kvartfinaler bliver spillet.

Herunder kan du se, hvordan det gik torsdagens fem danske kampe.

Kim Astrup/Anders Skaarup (8. seedet) - Liao Min-chun/Su Ching-heng (13. seedet): 19-21, 21-12, 17-21

Herredoublen viste, at de på trods af en småskadet Astrup og manglende kampform sagtens kunne spille lige op med det taiwanesiske par.

Specielt i andet sæt var de imponerende med en pointstime på ti i træk. I tredje sæt nærmede de sig et comeback, men der var for stor en forskel på pointtavlen til, at de kunne lukke afstanden.

Jan Ø. Jørgensen - Jonatan Christie (4. seedet): 12-21, 16-21

Især på den forreste del af banen kom der mange fejl fra danskeren i første sæt. De blev fjernet fra begyndelsen af andet sæt, hvor Jan Ø. Jørgensen virkede til at have fundet måden at spille indoneseren på. Lige indtil opholdet i sættet.

Foran 11-6 gik danskeren helt i stå pointmæssigt, og indoneseren tog en afgørende pointstime, der ikke var til at komme tilbage fra.

Jan Ø. tabte til Jonatan Christie med cifrene 12-21, 16-21. Video: TV 2 SPORT

Anders Antonsen (5. seedet) - Kanta Tsuneyama (13. seedet): 23-21, 21-18

Det lignede en drømmestart fra Anders Antonsen, som var foran 14-2 i første sæt. Men derefter tog han for let på opgaven, og det gav japaneren mulighed for at komme ind i kampen igen.

Tsuneyama fuldendte det vanvittige comeback, da han udlignede til 20-20. Han nåede også at tilspille sig en sætbold, inden Antonsen fik strammet sækken. Andet sæt var helt lige, og det var først ved 18-18, at danskeren tog det afgørende ryk mod sejren.

Anders Antonsen besejrede Kanta Tsuneyama med cifrene 23-21, 21-18 og er dermed videre til kvartfinalen ved VM. Video: TV 2 SPORT

Mia Blichfeldt (12. seedet) - Saina Nehwal (8. seedet): 15-21, 27-25, 21-12

En hæsblæsende kamp af den danske damesinglespiller. I første sæt lykkedes hun ikke med meget, men hun fik hanket op i sig selv i andet sæt.

Her opstod der en masse dramatik med skiftevis sætbold og matchbold mellem de to spillere. Blichfeldt var bedst i det mentale spil og vandt ikke blot sættet efter mange ombolde. Hun tog også en overraskende sejr over verdens nummer otte.

Mia Blichfeldt vandt opgøret med cifrene 15-21, 27-25, 21-12 og er klar til kvartfinalen ved VM. Video: TV 2 SPORT

Sara Thygesen/Maiken Fruergaard (16. seedet) - Mayu Matsumoto/Wakana Nagahara (1. seedet): 19-21, 19-21

Danskerne kunne gå ind til opgøret uden bekymringer mod de førsteseedede japanerne, som også er forsvarende verdensmestre.

Det kunne være det, der gjorde, at Thygesen og Fruergaard spillede lige op med de stærke modstandere. For i begge sæt var de med helt til 19-19, inden japanerne dog til sidst viste klassen.