Badminton

Blichfeldt veg fra taktikken på afgørende tidspunkt: - Det er dumt

Den danske damesinglespiller rejser hjem fra VM med en kvartfinaleplads og nogle gode præstationer mod verdens bedste spillere.

Se VM i badminton på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Mia Blichfeldt kunne nærmest se sin første VM-medalje for sig, da hun i kvartfinalen var foran i slutningen af tredje sæt mod fjerdeseedede Chen Yufei.

15-12 stod der på pointtavlen. Derefter gik det galt.

Danskeren forsøgte at afgøre duellerne tidligt, men det resulterede i stedet for med fejl. Kineseren vandt ni point i træk og dermed sejren.

- Jeg blev nok lidt for aggressiv og ville vinde duellerne for hurtigt. Jeg faldt ud af gameplanen. Den er lidt hård lige nu, siger en skuffet Blichfeldt til TV 2 SPORT.

Gjorde de rigtige ting

Blichfeldt så ellers ud til at have det fysiske overtag på dette tidspunkt i kampen. Efter at have tabt et tæt første sæt fightede hun sig tilbage og vandt andet sæt.

- Jeg synes, jeg kæmpede hele vejen. Jeg skulle nok have taget første sæt, men jeg faldt lidt for meget ud. Jeg viste, jeg kan spille med. Men det var de hurtige point til sidst, som jeg ikke fik.

- Jeg synes virkelig, jeg gjorde de rigtige ting. Det skulle jeg bare være blevet ved med. Selvom det kriblede lidt i hånden, så er det dumt, lyder det fra damesinglespilleren.

Tættere på de bedste

Det var danskerens tredje VM og første gang, hun nåede frem til kvartfinalen. Men at rejse hjem uden en medalje er svær at fordøje.

- Lige nu synes jeg, det er lidt ærgerligt, når man kunne få en medalje med hjem, siger Blichfeldt, som dog glæder sig over, at hun rykker tættere på verdenstoppen.

- Jeg synes, jeg kommer tættere på. Men de der ni hurtige fejl skal ikke ske mod så god en spiller, for du får dem ikke igen. Men en kvartfinale og en god skalp mod Saina (Nehwal, verdens nummer otte, red.) kan jeg godt være tilfreds med.

Anders Antonsen spiller fredag aften cirka klokken 22 på TV 2 SPORT. Han er den sidste dansker med ved VM.