Badminton

Frustreret Blichfeldt efter 'grotesk kendelse': - Det er mega uprofessionelt

Frustrationerne var store, da Mia Blichfeldt mistede en sætbold på grund af en fejldom.

Se VM i badminton på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

En dommerkendelse var tæt på at blive katastrofal for Mia Blichfeldts videre færd ved VM.

I hendes kamp i tredje runde havde hun sætbold ved stillingen 21-20, men undervejs i duellen dømte dommeren fejl på Blichfeldt. Kampens stigedommer, Kelly Hoare, mente, at bolden havde ramt jorden, inden Blichfeldt lavede sin opsamling.

Danskeren havde til at begynde med ikke hørt dommeren, så hun fortsatte duellen mod Saina Nehwal. Men da dommeren gentog i mikrofonen, at der var fejl, stoppede Blichfeldt op. Hun kiggede først forvirret mod dommeren, inden hun kiggede undrende ud mod landstrænerteamet med Kim Nielsen og Kenneth Jonassen.

Specielt Kim Nielsen var rasende på dommeren, og Blichfeldt valgte også at brokke sig over kendelsen. Men dommer Hoare slog det fast med det samme. Pointet skulle gives til ottende-seedede Nehwal, som allerede havde vundet første sæt.

Det er en grum, grum fejl, hun laver

Jim Laugesen, TV 2 SPORTs badmintonekspert

'En skandale'

Det gjorde frustrationerne endnu større hos danskeren, som smed sin ketcher og ikke så ud til at vide, hvad hun skulle gøre af sig selv.

- Det er en grotesk kendelse på sådan et tidspunkt. Det er mega uprofessionelt, og jeg følte hele vejen igennem kampen, at hun ikke havde styr på det, sagde Blichfeldt om dommeren efter kampen.

- Der var ikke rigtig så meget at gøre. Hun havde truffet et valg om, at den havde ramt jorden. Så måtte jeg hurtigt få den smidt væk, selvom jeg lige var oppe ved dommeren og sige nogle ord, jeg måske kunne have trukket tilbage, men man siger nogle ting, når man er frustreret og uenig, fortsatte hun.

Der var dog god grund til, at Mia Blichfeldt var frustreret. For det var en helt forkert kendelse, mener TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

- Det var en meget uheldig situation, hvor jeg godt kan se for spilleren, at det er meget uforståeligt. Jeg har set tilfælde, hvor man ser ketcheren ramme gulvet, og hvor det har været svært at se, men den her var ikke i nærheden af gulvet.

- Det er lidt vildt, dommeren ikke kan se det. Det er en grum, grum fejl, hun laver, siger badmintoneksperten.

Kendelse går dansk vej

Blichfeldt talte med Kim Nielsen inden næste duel om at glemme episoden i stedet for at tænke så meget over det.

Ikke længe efter gik en tvivlsom kendelse danskerens vej. Det skete i omboldene i sættet, efter at hun havde misset sætbolde og overlevet matchbolde.

Et smash blev sendt af sted, og det så umiddelbart ud til, at den var for bred. Men dommeren dømte den god. Denne gang var det Nehwal, som var utilfreds med kendelsen.

- Den lå tæt på linjen, og jeg er glad for, den blev dømt til min side. Jeg skyndte mig også bare at råbe med det samme for at signalere, at den var inde, sagde den 22-årige dansker om det mentale spil, der også var gennem kampen.

Mental styrke

Netop den mentale del viste Blichfeldt sig stærk på. For hun vandt det dramatiske andet sæt med 27-25, og i tredje sæt var hun Nehwal mentalt overlegen.

Mia Blichfeldt vandt opgøret med cifrene 15-21, 27-25, 21-12 og er klar til kvartfinalen ved VM. Video: TV 2 SPORT

Ifølge hende selv viser det, hvor meget hun er modnet på et år. Den tidligere badmintonspiller Joachim Fischer er enig.

- Hun kæmpede som en vanvittig for at komme tilbage i kampen. Og at hun så alligevel får rejst sig efter at være kommet bagud med matchbolde, viser stor mental styrke, siger Fischer, som er ekspert for TV 2 SPORT under VM.

Mia Blichfeldt vandt kampen med cifrene 15-21, 27-25, 21-12. I sin første VM-kvartfinale i karrieren møder hun fjerde-seedede Chen Yufei fra Kina.