Badminton

Pludselig gik dansk landstræner selv på banen: - Plejer han ikke at gøre

Cheflandstræner Kenneth Jonassen var i en diskussion med Saina Nehwals træner under Mia Blichfeldts kamp.

Se VM i badminton på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Følelserne var helt uden på badmintontøjet i Mia Blichfeldts tredjerundekamp ved VM.

Specielt efter et andet sæt hvor dommeren dømte fejl på en af danskerens sætbolde, mens hun også blev tilgodeset på et smash i omboldene.

Det var dog ikke mellem Blichfeldt, og hendes modstander, Saina Nehwal, at stemningen var intens. Det var i stedet mellem de to spilleres cheftrænere.

Blichfeldt blev overrasket

I sætopholdet vandrede Nehwals træner Pullela Gopichand på banen. Han ville fortælle dommeren, Kelly Hoare, hvad han syntes om kendelserne.

Det kunne den danske cheflandstræner, Kenneth Jonassen, ikke lade stå hen. Så den normalt ellers rolige træner vandrede på banen og diskuterede ivrigt med Gopichand.

Til stor overraskelse for Blichfeldt, som stod og fik coaching af den anden landstræner Kim Nielsen.

- Jeg følte egentlig ikke, der var noget mellem mig og Saina (Nehwal, red.), men jeg hørte godt Kenneth (Jonassen, red.) lige pludselig hoppede ind, og det plejer han ikke at gøre. Han er det roligste menneske. Der siger Kim Nielsen til mig, vi skal tage det stille og roligt og lukke alt det andet ude, sagde Blichfeldt til TV 2 SPORT.

Mens Kim Nielsen coachede Mia Blichfeldt, stod Kenneth Jonassen lige bag dem og diskuterede med Nehwals træner.

Beskyttede danske muligheder

Jonassen erkender, at følelserne gik højt, som de skal til et VM, men han ville ikke blot sidde og kigge på, at modstanderens træner eventuelt påvirkede dommeren.

- Hvis Gopi (Gopichand, red.) havde sagt en enkelt kommentar, så havde det været okay. Men han står og bliver ved med at diskutere. Så jeg gør det for at sige, de skal ikke stå og snakke med dommerne. Dommerne dømmer, og det er ikke nemt. Vi skal holde os anstændige og have fokus på spillet.

- Jeg prøvede at beskytte hele situationen, så det ikke var ved tage overhånd. Også så han ikke fik intimideret dommeren til at dømme til Sainas fordel. Så det var en beskyttelse af vores muligheder i tredje sæt, forklarer den danske landstræner og mener, at kendelserne gik begge veje i slutningen af andet sæt.

Kenneth Jonassen blev ved med at diskutere på vej ud af banen.

Han glæder sig over, at Blichfeldt ikke lod sig påvirke på samme måde. Hun bevarede et mentalt overskud og vandt kampen i tre sæt.

- Spillerne håndterede det rigtig fint på banen. Fighterhjertet i Mia er det, der gør, at hun får sejren og bliver en bedre udgave af sig selv, siger Danmarks cheflandstræner.

Med sejren kvalificerede 22- årige Mia Blichfeldt sig til sin første VM-kvartfinale i karrieren. Den spilles fredag klokken 17.