Badminton

Overraskelse venter Antonsen i VM-semifinale: - Bliver en fed kamp

Anders Antonsen er favorit i VM-semifinalen, selvom han aldrig har stået i en før. Det mener badmintonekspert.

Se Anders Antonsens VM-semifinale cirka klokken 18 på TV 2 SPORT.

Der gik ikke mange minutter efter Anders Antonsens sejr over Chen Long, før fokus var rettet mod næste kamp. VM-semifinalen.

Det måtte unge fans også sande, da de stod og ventede på en autograf fra danskeren. Pænt og høfligt måtte han fortælle dem, at der ikke blev tid til det. Han skulle restituere alle de mentale og fysiske ressourcer.

En beslutning, som den danske cheflandstræner, Kenneth Jonassen, bakker op om.

- Det er vigtigt, at han (Anders Antonsen, red.) også gearer mentalt ned. For man er oppe at køre og kan rumme alt lige nu. Men man skal ikke bruge de ressourcer. Man har kun x antal ressourcer. De skal gemmes. Og være klar til i morgen (lørdag, red.). Så det er meget vigtigt, fortæller han til TV 2 SPORT.

Drømmer om finale

Inden VM gik i gang, var Badminton Danmarks målsætning en medalje. Det samme havde Antonsen for øje, men nu stræber han højere.

- Jeg startede med at have et mål, der hed medalje. Nu har jeg et mål, der hedder finale, lyder det fra 22-årige Antonsen.

Hvis det skal blive til en finale, kræver det en sejr over 12. seedede Kantaphon Wangcharoen. Thailænderen slog fredag overraskende den andenseedede Chou Tien Chen ud af turneringen efter at have vist stor angrebsstyrke med blandt andet sine hårde smash.

Det er noget, som Jonassen og Antonsen skal finde en måde at dæmme op for.

- Det bliver en fed kamp. Wangcharoen kommer med noget nyt. Noget energi og noget angreb. Han slår til den, og han ligger og rykker hele tiden. Så det bliver noget betydelig anderledes spil.

- Anders skal være klar til at kunne omstille sig. Vi kommer til at tage udgangspunkt i Anders’ spil, men også lidt i Wangcharoens styrker, forklarer landstræneren.

Formstærk thailænder

TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen vurderer det som en fordel for Antonsen, at Chou Tien Chen røg ud. Men han advarer om ikke at undervurdere thailænderen.

- Det er en lille fordel, men så stor en fordel er det heller ikke. Wangcharoen er bestemt ikke en walkover, for han har virkelig spillet godt i den her turnering. Han har vist sig at være stærk, vurderer Laugesen.

Thailænderen skulle bruge tre sæt på at besejre Chou Tien Chen, mens Antonsen kun skulle bruge to sæt på at vinde sin ligeså hårde kvartfinale mod Chen Long. Ifølge badmintoneksperten er de to spillere dog lige mærket, så den, der restituerer bedst, kommer til at have en fordel.

- Fysikken kommer til at være afgørende, som vi har set det i turneringen og i den her hal (St. Jakobshalle, red.). Desuden skal Antonsen slå varieret, som han gjorde mod Chen Long. Og måske lokke Wangcharoen ind i noget spil, som Anders godt kan lide.

- Men Wangcharoen er en meget aggressiv spiller og slår tæskehårdt. Han er ikke en defensiv spiller. Så måske kan Anders taktisk bruge det imod ham.

- Anders er en svag favorit, men så er det 55-45 i danskerens favør. Så stærk synes jeg, Wangcharoen så ud.

Med semifinalen er Anders Antonsen sikret sin første VM-medalje i karrieren.

Hele semifinaledagen begynder klokken 11 på TV 2 SPORT.