Badminton

Antonsen afviste sponsors ønske for at gå ind til VM-finale med Dannebrog

Kento Momota fortæller, at han fik større motivation til finalen, da han så Antonsen med et Dannebrog på ryggen.

Da Anders Antonsen blev kaldt ind til sin første VM-finale, var det uden en badmintontaske over skuldrene.

Den havde han fået andre til at placere inde ved banen på forhånd. I stedet kunne Antonsen gå ud foran publikum med et Dannebrog som en slags kappe. Til stor jubel for de mange fremmødte danske fans i St. Jakobshalle.

Men hans sponsor, Victor, havde ellers andre planer med danskerens éntre.

- Min sponsor ville have mig ind i hallen med en anden taske, men jeg sagde, jeg egentlig bare havde lyst til at gå ind med flaget omkring mig. Selvfølgelig skulle jeg gøre det. Det var kæmpe stort. Det var et virkelig stolt øjeblik for mig og noget, jeg altid vil huske, fortæller han til TV 2 SPORT.

'Gav mig større motivation'

På trods af en god start på finalen kunne Antonsen ikke give danskerne endnu mere at juble over. Kento Momota gav ham en rundbarbering i to sæt.

Den japanske verdensetter lagde inden kampen godt mærke til Antonsens Dannebrog, og det gav ham endnu mere lyst til at vinde.

- Det var stort af ham specielt over for fansene, så de kunne tiljuble ham. Men det gav mig en endnu større motivation til at vinde, sagde Momota til TV 2 SPORT med et smil.

Anders Antonsen tog Dannebrog med helt ind på banen inden VM-finalen.

Anders Antonsen fortryder dog ikke sin entré i hallen. Det skulle ses som en hyldest, fortæller han.

- Det var af respekt for hele staben af folk, som har hjulpet mig. Alle der har taget med herned. Og min familie fløj herned den anden dag. Jeg havde lyst til at tage landet med mig derind og give den alt ,jeg havde. Desværre havde jeg ikke mere.

Sportschef roser valget

Inden kampen havde Antonsen forhørt sig hos Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, om han overhovedet måtte. Sammen spurgte de en referee og BWF, det internationale badmintonforbund, BWF, til råds.

Svaret var ja. Og Meibom roser Antonsen for at gøre det.

- Jeg synes, det var fedt, at han gjorde det. At han gerne vil vise flaget frem og vise, han kommer fra Danmark. Det var god stil, fortæller Jens Meibom.

Anders Antonsen tabte finalen med 21-9, 21-3.