Badminton

- Antonsen havde ingen kræfter i kroppen, siger landstræner

Anders Antonsen led et historisk nederlag i VM-finalen, men den talentfulde dansker var ikke fysisk klar til opgaven mod verdens bedste.

Mens Anders Antonsen selvsikkert gik på ind i arenaen med Dannebrog over skuldrene forud for sin første VM-finale søndag eftermiddag, var danskerens krop slet ikke klar til at skulle præstere i så stor en kamp.

Det fortæller landstræner Kenneth Jonassen efter finalen, som Antonsen tabte med hele 21-9, 21-3 til Kento Momota, selvom danskeren kom bedst fra start i første sæt.

- Jeg kunne se, at der ikke rigtig var nogen kræfter i hverken armen eller benene efter en rigtig lang duel ved 6-3 eller 6-4. Der begyndte han at bevæge sig dårligere og mistede også sin timing, så Momota fik tid til at træffe alle de rigtige beslutninger derinde.

- Benene var væk. Der var ikke noget, der ville bøje, og der var ikke noget eksplosivtiet tilbage. Han fik ikke timet sine angreb og fik ikke den sidste power med, og det skyldes selvfølgelig også Momotas arbejde. Det er bare brandærgerligt, siger Kenneth Jonassen til TV 2 SPORT.

Derfor blev det også en udfordring i sig selv at skulle hjælpe Anders Antonsen til at holde sig inde i kampen undervejs.

- Det var en af de svære opgaver. Vi havde selvfølgelig håbet, at der var mere i tanken - både mentalt, men absolut også fysisk. Der var en minimal chance, men den var kortvarig med den krop, Anders havde derinde i dag.

- Vi er skuffede over præstationen, men når skuffelsen har lagt sig, er det en kamp, vi smider væk med det samme. Den kommer vi ikke til at evaluere meget på, fortæller Kenneth Jonassen.

- Momota er klart verdens bedste

En sejr i finalen havde gjort 22-årige Antonsen til den yngste danske verdensmester nogensinde, men i stedet led han altså historiens største nederlag i herresingle ved VM til førsteseede Momota.

På bundlinjen kan den danske sølvvinder dog glæde sig over at have vundet sin første VM-medalje, og selvom Antonsens forfatning resulterede i et historisk nederlag, skal det ifølge badmintonekspert Joachim Fischer med i ligningen, at det skete til verdens absolut bedste badmintonspiller.

- Det er desværre, som vi har set det i løbet af hele ugen med Momota – når modstandernes taber lidt kadence og falder lidt ud af kampen, så æder han dem, forklarer Fischer.

- Jeg lagde meget mærke til Anders’ skridt, når han skulle frem til nettet, hvor han næsten ikke kunne holde en ordentlig balance. Han begyndte at lave rigtig mange fejl, og kroppen kunne ikke hænge sammen, fordi trætheden var for stor. Og så må man også bare sige, at Momota klart er verdens bedste.

Det er andet år i træk, at japanske Kento Momota vinder VM, og denne gang gjorde han det tilmed uden at tabe et eneste sæt undervejs.

Anders Antonsen var den eneste danske finalist ved VM.