Badminton

- Jeg gik fuldstændig kold, siger Antonsen

Anders Antonsen forventer, at han inden længe kan være stolt af sin VM-sølvmedalje, selvom VM-nederlaget gør ondt.

Der var udsolgt både mentalt og fysisk hos Anders Antonsen i VM-finalen.

Det fortæller han efter et stort nederlag på 21-9, 21-3 til verdensetteren Kento Momota.

- Jeg fik fuldstændig kold, forklarede Antonsen til TV 2 SPORT.

- Det var ikke sådan, jeg håbede, min VM-finale skulle forløbe. Det er ikke sjovt at tabe på den måde. Det har jeg ikke prøvet mange gang i mit liv. Og så er det ikke rart, at det skete i en VM-finale. Men der er ikke så meget at gøre ved det. Jeg var glad for, jeg kom på banen og forblev oprejst.

Havde landet på sine skuldre

Allerede da Antonsen vågnede søndag morgen, var der noget mentalt anderledes. Hvor han på en normal kampdag plejer at visualisere sig en sejr, stod det helt anderledes til inden VM-finalen.

- Da jeg stod op, frygtede jeg det her scenarie. Det er ikke et godt sted at starte. Der skulle jeg kæmpe med at få vendt tankerne til noget positivt, fortæller han.

Den 22-årige dansker kan nu forlade turneringen med sin første VM-medalje i karrieren. Tilmed en af sølv. Det ser han som et tegn på, at han er på rette vej mod de bedste spillere i verden.

Men lige efter kampen var det svært for ham at tænke på de positive ting.

- Jeg skal have det på afstand, men jeg ikke i tvivl om, jeg snart kommer til at være stolt af. Jeg havde drømt om noget andet, men omvendt kom jeg ind til turneringen med et håb om at vinde en medalje.

- Så jeg kan ikke tillade mig andet end at være stolt over den her sølvmedalje. Nederlaget fylder lidt for meget, men jeg er rigtig stolt.

Danmark har vundet VM i herresingle tre gange.