Badminton

Boe og Conrad misser finalen i Taipei Open

Mathias Boe og Mads Conrad er i finalen ved Teipei Open. Romeo Gacad / Scanpix Denmark

Den malaysiske herredouble med Shem Goh V og Wee Kiong Tan blev for stor en mundfuld for danske Mathias Boe og Mads Conrad i Teipei Open.

Semifinalen blev endestationen for den danske herredouble med Mathias Boe og Mads Conrad.

Danskerne havde ellers imponeret i Teipei Open, der rangerer som en Super 300-turnering, men mod verdens nummer 15, Shem Goh V og Wee Kiong Tan, fra Malaysia slap kræfterne op, og Boe og Conrad måtte se sig slået med 21-18, 11-21 og 12-21.

Kampen startede ellers godt for det danske par, der blot har været en fast konstellation siden marts.

De to par fulgtes ad til opholdet i første sæt. Men herfra tog danskerne kontrollen, og særligt Mads Conrad viste flere gange storspil ved nettet. Selvom Goh og Tan fik mindsket forspringet, så vandt det danske par første sæt med 21-18.

I andet sæt havde det danske par svært ved at følge med malaysierne, der uden problemer vandt 11-21 og sørgede for, at kampen skulle ud i et tredje og afgørende sæt.

Her kom Boe og Conrad hurtigt i problemer. Ved opholdet var danskerne bagud med 5-11, og dermed så en dansk finaleplads noget nær umulig ud.

Problemerne fortsatte for det danske par, og med et nederlag på 12-21 i tredje sæt blev semifinalen endestationen.

Præstation i Teipei Open får ekspert til at drømme stort

Nederlaget kommer efter en uge, hvor de blandt andre har besejret det indonesiske par Fajar Alfian/Muhammad Rian Ardianto fra Indonesien, der er nummer syv i verden. En bedrift, der imponerede TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

- Det er først nu, de skriver sig helt ind i kampen om det allersjoveste. For mig er det her en sejr, der får mig til at drømme stort og tro på, at Boe og Conrad kan levere resultater i de største turneringer. Det viser de jo tydeligt mod en af verdens allerbedste par, der for nylig stod i en VM-semifinale, siger Jim Laugesen.

Mathias Boe og Mads Conrad har siden marts spillet fem turneringer sammen, hvor det er blevet til sejre i tre af dem - senest i juli, hvor de vandt Super 100-turneringen Russian Open.