Badminton

Axelsen gik ned i afgørende sæt og tabte i comeback

Viktor Axelsen var foran 15-11 i tredje sæt. Wang Zhao / Ritzau Scanpix

Viktor Axelsen var i kamp igen for første gang siden Sudirman Cup i maj.

Det blev til et nederlag i Viktor Axelsens comeback.

Efter at have siddet ude i knap fire måneder på grund af skader samt allergiproblemer tabte han i første runde af Super 1000-turneringen China Open til verdens nummer 17, Kanta Tsuneyama.

Cifrene lød på 21-10, 14-21, 16-21.

Satte føring over styr

I første sæt af sit comeback viste Axelsen, at han ikke har glemt, hvordan man spiller badminton på højt niveau. Det tog kun et kvarter at vinde sættet over verdensranglistens nummer 17 med 21-10.

Siden meldte modgangen sig for danskeren. På intet tidspunkt i andet sæt var Axelsen foran, og efter 12-12 knækkede sættet endegyldigt over i japanerens favør.

I det afgørende tredje sæt kom Axelsen også skævt fra land, men han kæmpede sig fra 5-7 til 12-8 og siden også 15-11.

Ved 15-15 var der atter kontakt mellem spillerne, og med sit ottende point i træk bragte Tsuneyama sig i front med 19-15.

Kampen sluttede, da en tydeligt træt og småfrustreret Axelsen sendte fjerbolden ud af banen.

Tabte placeringer på rangliste

Det var første gang, at Viktor Axelsen var i kamp, siden han deltog ved VM for blandede hold, Sudirman Cup, i maj.

Herresinglespilleren meldte fra til European Games på grund af astma- og allergiproblemer. Siden blev han ramt af en skade i benet. Det betød afbud til både VM, Indonesia Open og Japan Open.

Fraværet ved turneringerne har haft betydning på verdensranglisten. Her er han rykket ned på syvendepladsen og ikke længere den bedst placerede dansker.

Det er i stedet Anders Antonsen på fjerdepladsen efter blandt andet en andenplads ved VM i august.

Flere danskere i aktion

Hans-Kristian Solberg Vittinghus var den første dansker i aktion i dette års turnering, men efter 37 minutter havde han tabt 21-16, 21-19 til Tzu Wei Wang fra Taiwan.

Mads Conrad-Petersen og Mathias Boe spiller senere tirsdag, ligesom Line Kjærsfeldt også skal i aktion. Resten af danskerne skal spille onsdag.

China Open rangerer på højde med All England og Indonesia Open. Herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup er forsvarende mestre.

TV 2 SPORT sender fra turneringen onsdag og resten af ugen.