Badminton

Venskabet bliver lagt på hylden, når Gemke og Antonsen mødes ved China Open

Det bliver en speciel oplevelse for de to barndomsvenner fra Århus Rasmus Gemke og Anders Antonsen, når de torsdag står over for hinanden i China Open. Ritzau Scanpix

Torsdag møder de to barndomsvenner fra Århus Anders Antonsen og Rasmus Gemke hinanden i Super 1000-turneringen China Open.

Du kan se badminton fra China Open på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

De to venner er begge blandt de allerbedste badmintonspiller i verden lige nu. Antonsen er nummer fire på verdensranglisten, mens Gemke ligger nummer 22.

Men hele badmintoneventyret startede i Århus, hvor de boede på samme gade skråt overfor hinanden og har leget sammen, siden de var fem-seks år.

Gemke og Antonsen spillede sammen i Aarhus Badmintonklub (AB) det meste af bardommen, men er nu til dagligt i Brøndby, hvor de træner sammen stort set hver eneste dag.

Torsdag skal venskabet dog lægges på hylden for en stund, men ifølge Gemke er det ikke den største udfordring.

- Det er ikke noget problem at lægge venskabet væk, når man er inde på banen. Det er jo klart, når vi ligger og træner sammen hver dag, så man vil jo gerne have lidt at kunne hovere over derhjemme, siger en grinende Ramus Gemke til TV 2 SPORT.

Gemke påpeger, at den altid får lidt ekstra, når der er et danskeropgør i badmintonverdenen.

- Det er altid sjovt. Det er klart, at når man møder en fra Danmark, så er det altid lidt ekstra intenst. Det bliver fedt, men lige meget hvem man møder, vil man jo gerne give den 100 procent. Det er jo det, vi lever af.

Stor respekt for sin gode ven

Udfordringen for Gemke bliver altså ikke at lægge venskabet på hylden, men i højere grad Antonsens niveau på banen, som han udtrykker stor respekt for.

- Jeg skal jo spille mit absolut bedste for at få sejren. Det er klart. Anders har gjort det godt, så jeg skal helt sikkert spille op til mit bedste.

Gemkes kendskab til sin kommende modstander er bedre end de fleste, men til trods for at de træner sammen til dagligt, kender han ikke nødvendigvis til eventuelle svage punkter hos Antonsen.

- Man kender jo selvfølgelig hinanden godt, men jeg ved sgu ikke, om jeg kender alle hans svagheder.

- Men jeg glæder mig rigtig meget. Det er jo China Open, så det bliver en fed anden runde at få. Anders har gjort det rigtig, rigtig godt på det sidste, så jeg ser frem til at møde en af hans kaliber.

De to Århus-venner spiller torsdag den tredje kamp på bane to ved China Open i Changzhou.