Badminton

Ekspert hylder Antonsen, der fik slettet et 'vigtigt kryds' i bogen

Anders Antonsen vandt i sjette forsøg over Chou Tien-Chen og spillede sig i semifinalen ved Super 1000-turneringen China Open.

Ovenpå sin sejr i to sæt over verdensranglistens nummer to, Chou Tien-Chen, ved China Open var Anders Antonsen forståeligt lykkelig over sin præstation.

Det siger den 22-årige danske herresinglespiller efter kvartfinalen:

- Jeg spillede en god kamp og var virkelig motiveret for at vinde i dag. Forud for kampen var jeg nede 0-5 i kampe mod Chou. Denne statistik skulle ændres, og jeg er virkelig glad for, at det lykkedes.

Et af de 'krydser', som han manglede, stod ud for Chou

Jim Laugesen, badmintonekspert TV 2 Sport

Under interviewet afslørede Anders Antonsen, at taktikken var at spille i et højt tempo og være aggressiv kampen igennem.

- Vi brugte begge mange kræfter i første sæt, og det var hårdt for Chou at tabe det. Derfor blev han frustreret, siger den danske herresinglespiller.

I andet sæt virkede Chou Tien-Chen modløs og havde ingen modtræk imod Antonsen.

- Jeg er virkelige glad for at være i semifinalen, og jeg vil elske at spille min første finale ved China Open, siger Anders Antonsen.

Viser sit høje niveau

TV 2 SPORTs badmintonekspert, Jim Laugesen, hylder Anders Antonsens præstation:

- Det er ikke hvem som helst, han slår i dag. Det er verdensranglistens nummer to, som på det seneste har vundet tre store turneringer - heriblandt Indonesia Open.

Chou Tien-Chen var indtil i dag Anders Antonsens onde ånd, men det lavede aarhusianeren godt og grundigt om på med den sikre sejr i to sæt.

- Jeg snakkede med Anders inden turneringen, og ét af de 'krydser', som han manglede, stod ud for Chou, så ham ville han rigtig gerne slå. At han så vælger at gøre det i China Open, viser bare det niveau, som Antonsen spiller på for tiden, siger Jim Laugesen og uddyber:

- Antonsen viser de danske badmintonfans, at sejren ved Indonesia Masters og hans VM-sølv ikke er en tilfældighed.

Enlig dansk vinder

Jan Ø. Jørgensen er den eneste danske herresinglespiller, der tidligere har vundet China Open.

China Open er en af sæsonens tre vigtigste turneringer og har en samlet præmiesum på en million dollars.

Den rangerer som en Super 1000-turnering på linje med All England og Indonesia Open.