Badminton

18-årige danskere mødte toppar i debut: - Det var virkelig fedt

Amalie Schulz og Christine Busch havde svært ved at skjule deres glæde trods et nederlag i Denmark Open-debuten.

Velkommen til eliten.

18-årige Amalie Schulz og Christine Busch fik sig en stor oplevelse, da de debuterede i Super 750-turneringen Denmark Open.

Over for dem stod verdens nummer fem Lee So Hee og Shin Seung Chan. Men koreanerne var ikke kommet til Odense for at give danskerne et eventyr. I hvert fald ikke et med en lykkelig slutning.

21-7 endte første sæt. Nerverne blev smashet væk i andet sæt af danskerne, for her gik det noget bedre. 21-15 lød cifrene. 27 lærerige minutter blev det til på banen.

- Det var virkelig fedt. Det levede helt klart op til det, vi havde forventet inden. Man kan godt mærke, når man står derinde, at der mere nerver på, end der er til en normal turnering. Men det er stadig en fed oplevelse, siger Busch til TV 2 SPORT og suppleres af sin makker:

- Vi fik at mærke, hvordan det var at stå foran de helt bedste. Og det pres man får. Vi skal spille med kvalitet på alle bolde. Så vi fik god erfaring.

Damedoublen ligger nummer 135 i verden og var kommet ind i turneringen på et afbud. Beskeden fik de i weekenden, da de var til U19-VM i Kazan

- Vi var ret overrasket, for vi havde ikke regnet med, vi kom ind. Men vi havde meget fokus på VM, så vi har ikke nået at tænke så meget over det, siger Busch.

Til U19-VM nåede de kvartfinalen og undervejs i Denmark Open-kampen nåede de at vise lovende takter. Det mener TV 2 SPORTs badmintonekspert Joachim Fischer.

- Der var momenter af noget, som kan være rigtig effektivt. Der er stadig et stort stykke arbejde foran dem. Men jeg synes heller ikke, man kunne forvente mere, end det blev til. Forhåbentligt får vi dem at se igen på et andet tidspunkt og i en endnu skarpere udgave, vurderer eksperten.

Der er fortsat masser af danskere tilbage i turneringen. Få overblikket over tirsdagens program og cirkatider for danskerne her.