Badminton

Dansk stjerne revser sig selv: - Jeg har lyst til at gemme mig bag tribunen

Kim Astrup fortæller, at han nærmest havde lyst til at gemme sig bag tribunen undervejs i førsterundekampen ved Denmark Open.

- Vi var én stor undskyldning derinde. Det var en fuldstændig jammerlig indsats.

Ordene var kontante fra Kim Astrup, efter han og Anders Skaarup overraskende røg ud i første runde ved Super 750-turneringen Denmark Open.

Det var Astrup, som på matchbolden løftede bolden langt ud over baglinjen. Generelt var han skuffet over sin indsats i kampen.

- Hvis man ser de første 10-15 minutter af kampen, så slår jeg stort set ikke ét hårdt slag. Jeg er nærmest bange for at få bolden, og hver gang jeg får bolden, så har jeg lyst til at gå ud og gemme mig bag tribunen. Det har jeg simpelthen aldrig prøvet før. Jeg er målløs.

- Jeg følte mig ikke særlig godt tilpas derinde. Inden vi gik ind, havde jeg en god fornemmelse i kroppen, og vi gjorde de ting, vi skulle. Både op til turneringen og i dag. Så jeg er meget rystet, fortæller han til TV 2 SPORT.

Kim Astrup var kritisk over for sin præstation i førsterundenederlaget ved Denmark Open. Video: TV 2 SPORT

Ikke kun en ridse i lakken

Kim Astrup og Anders Skaarup havde ellers fået en god lodtrækning til turneringen. Og med en førsterundekamp mod verdens nummer 20, Lu Ching Yao og Yang Po Han, var der lagt op til en god begyndelse på turneringen.

- Det var alt andet end det, vi havde håbet og turde stile efter. Det er måske ikke engang en ridse i lakken. Det er mere en bule. Super frustrerende, siger Skaarup, som mener, at det er svært at være kritisk omkring deres optakt.

- Jeg synes, vi har haft nogle gode snakke. Jeg kan ikke kigge tilbage på de seneste uger og sige, vi har hoppet over, hvor gærdet var lavest. Der kom bare aldrig noget sikkerhed i ketcheren i dag. Jeg synes, boldene er rigtig hurtige, og det blev lidt forsigtigt spil.

Det danske par vandt sidste år Super 1000-turneringen China Open og rykkede kort efter op som det bedst rangerede danske herredoublepar.

I år har de haft det svært ved at levere resultater. Blandt andet på grund af en skade hos Kim Astrup, som har gjort kamptræningen minimal over sommeren.

Mads Conrad-Petersen og Mathias Boe røg også ud i første runde ved dette års Denmark Open, og dermed er der ikke flere danske herredoubler tilbage.