Badminton

Fyret dansk landstræner skal arbejde med verdensstjerne

Den tidligere danske assistentlandstræner har fundet sig et nyt arbejde, efter han blev fyret.

Den forsvarende OL-guldvinder og tredobbelte verdensmester Carolina Marin skal arbejde med endnu en dansker.

Det spanske badmintonforbund oplyser tirsdag, at de har ansat Kim Nielsen. Her får han en rolle som assisterende træner, hvor han skal være med til at udvikle spillere til verdensklasseniveau.

🔴 Kim Nielsen, nuevo entrenador del CAR Madrid El técnico danés, de dilatada experiencia y éxitos internacionales, se incorpora al staff técnico FESBA en el CAR Madrid junto a Fernando Rivas y Anders Thomsen

Posted by Federación Española Bádminton on Tuesday, October 15, 2019

Han har dog allerede haft et par træningssessioner med Marin, som han også kommer til at have meget fokus på sammen med de nuværende trænere Anders Thomsen og Fernando Rivas.

Fyret af Badminton Danmark

Nielsen kommer fra et job som assistentlandstræner hos Badminton Danmark. Et job, hvor han primært havde ansvaret for træning og coaching af de danske damesinglespillere samt enkelt damedoubler.

Lige indtil 12. september i år. Her valgte Badminton Danmark at fyre ham med øjeblikkelig virkning.

- Kim har været ansat hos os de sidste tre år og været en del af en trænergruppe, der har leveret flotte resultater. Jeg vil gerne takke Kim for samarbejdet og for hans indsats for dansk badminton, og jeg ønsker ham alt godt fremadrettet, sagde Elite- og sportschef, Jens Meibom dengang.

- Jeg har været glad for mit arbejde i Badminton Danmark og er stolt af de resultater, vi har opnået. Nu er det tid for mig til at se fremad, og jeg ser frem til at kaste mig over nye opgaver, siger Kim Nielsen.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger kom fyringen på baggrund af hans træningsmetoder og måde at være på over for damespillerne. Flere personer i badmintonmiljøet har uafhængigt af hinanden fortalt, at han har talt grimt eller nedsættende til spillere eller har haft sjofle bemærkninger, som har været over grænsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kim Nielsen.

Badminton Danmark har fortsat ikke fundet en erstatning for Kim Nielsen.