Badminton

Stærk indoneser sender Jan Ø. ud af Denmark Open

Indonesien sørgede for at sende to danske herresinglespillere ud af Denmark Open.

Se Denmark Open på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Revanche blev der ikke noget af.

Jan Ø. Jørgensen gjorde ellers et godt forsøg for at tage hævn for VM-nederlaget til Jonatan Christie. Men i første runde ved Denmark Open vandt den stærke indoneser igen.

Det endte med et nederlag på 22-20, 12-21, 11-21 til verdens nummer seks.

Dermed er Rasmus Gemke fortsat den eneste dansker, som er gået videre fra første runde.

Skarpest i afgørelsen

Jan Ø. Jørgensen havde valgt medvindssiden i første sæt, og medvind var der også pointtavlen.

De tre første bolde var dansk.

Christie fik udlignet til 4-4, men han havde svært ved at finde længden på sine slag. Tre bolde i træk blev slået uden for linjerne. Og når der blev løftet for kort, straffede Jan Ø. Jørgensen det med et smash.11-6.

Christie fandt skarpheden frem efter opholdet og tog en stime point, som minimerede det danske forspring. Ved 15-15 blev et løft for langt af Jan Ø. Jørgensen, og så var indoneseren pludselig i front.

Et scenarie, der skete flere gange i første sæt. Nærmest hver gang en af spillerne løftede, vandt modstanderen pointet.

Jan Ø. Jørgensen nåede at være nede med en sætbold, men den afværgede han ved at smashe ind på kroppen af Christie.

På de sidste to bolde i sættet kan Jan Ø. Jørgensen takke netkanten. Først ramte et af Christies løft netkanten og røg ud over sidelinjen. På danskerens sætbold var det igen netkanten, som sørgede for, at Jørgensens slag lige nøjagtigt røg over.

Christie fik overtaget

Sidebyttet fik i første omgang ingen betydning for danskerens smash. Han kunne fortsat slå den ned på modvindssiden.

Det var i hvert fald konklusionen ud fra de første dueller. Men jo længere spillerne kom ind i sættet, jo større overtag fik Christie.

Ved 12-7 kom danskeren til skade undervejs i duellen. Irriteret over et glat underlag. Men det hjalp ikke, der blev fejet. Indoneseren behøvede ikke engang selv at vinde sine point. Det gjorde Jan Ø. Jørgensen for ham.

Ligesom i første sæt overlevede danskeren også en sætbold. Men mere blev det ikke til. Christie smashede den anden sætbold i gulvet.

To indonesiske sejre

Kvaliteten hos indoneserens slag blev kun endnu bedre i tredje sæt. Selvom Jan Ø. Jørgensen tog fire point i træk og kom på 7-5, var Christie helt rolig.

For han hævede blot niveauet endnu mere. Boldene blev holdt inden for linjerne, og når muligheden kom, kunne han klappe til bolden.

Løftene kom ellers til Jan Ø. Jørgensen som i første sæt, men forskellen var bare, at han ikke kunne slå bolden ned. Christie stod alt for godt.

Lige inden Jan Ø. Jørgensens opgør var Hans-Kristian Vittinghus også i aktion. Det blev ligeledes et nederlag til en indoneser. Vittinghus tabte 14-21, 21-15, 17-21 til Tommy Sugiarto.