Badminton

Axelsen griner og smiler over Antonsens store ros

Viktor Axelsen og Anders Antonsen anerkender begge den andens hårde træningsindsats.

Se Denmark Open på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Hvilken egenskab vil du helst have fra den anden person?

Sådan lød spørgsmålet til Danmarks to bedste herresinglespillere lige nu. Viktor Axelsen og Anders Antonsen.

Begge ligger i verdenstoppen. Begge kæmper om at blive verdens bedste. Derfor kan det godt være lidt svært ligefrem at skulle rose den anden. Især når den anden sidder lige ved siden af.

Stor dedikation

Efter nogle sekunders betænkningstid kommer der svar.

Antonsen begynder.

- Noget, som jeg altid har beundret ved Viktor, er hans dedikation. Selvom han kan virke lidt skør oppe i hovedet med nogle af de ting, han laver, så bunder det alt sammen i, at han er voldsom dedikeret.

- Der vil jeg sige som ung knægt, der sad på casino lidt for langt ud på aftenen eller ikke passede min sengetid, så lærer man meget af Viktors dedikation. Uanset hvor tidligt man tropper op på træningen, så er han derinde. Jeg har prøvet at slå ham nogle gange, men så sidder han og strækker ud, eller hvad han har gang i. Det har jeg lært meget af, fortæller Antonsen til TV 2 SPORT.

Det er klart, at når jeg vinder en turnering, så sidder Anders ikke derhjemme og fejrer det

Viktor Axelsen

Anerkender hinandens flid

Viktor Axelsen kvitterer med et tak og et grin. Det virker ikke til, at det er roser til hinanden, de bruger mest tid på.

Nu er det hans tur.

- Jeg vil sige Anders' coolness på banen. Anders er enormt god til, når der står 0-0 at sætte dueller sammen, som er gode. Og som er svært at stille op imod. Der synes jeg, at Anders har noget teknisk bedre end mig, som jeg ikke kan på samme niveau. Så det skulle være det, jeg ville stjæle fra Anders, fortæller han.

Viktor Axelsen har i lang tid været Danmarks bedst placerede herresinglespiller på ranglisten. Kronet med en verdensmestertitel i 2017. Men skader har holdt ham ude, og fra træningslokalerne har han set Anders Antonsen blive bedre og komme længere i turneringerne.

Efter årets VM-finale gik Antonsen pludselig forbi Axelsen på ranglisten. Det er ikke noget, der udpræget blev mødt med glæde af Axelsen. For lige så meget, som de ønsker den anden succes, lige så meget ønsker de, at de selv gør det bedre.

- Jeg under Anders det 120 procent, for jeg ved godt, hvor hårdt Anders arbejder for det. Jeg bruger det til at sige ’så må jeg kæmpe’ mig op igen, og jeg vil også op i toppen’. Jeg har en af de bedste at kunne træne med, og så bruger jeg det på den måde.

- Men det er klart, at når jeg vinder en turnering, så sidder Anders ikke derhjemme og fejrer det. Sådan er det jo. Vi vil jo gerne være den, der gør det bedst. Vi vil gerne være den bedste i verden og ikke bare i Danmark.

Presser hinanden

Det gør forholdet mellem de to spillere til noget specielt. For de er både venner kollegaer og konkurrenter. De hverken elsker eller hader hinanden.

- Jeg synes ikke, man kan andet end at respektere, hvor meget den anden lægger i det. Man ved, hvad den anden gennemgår og træner, og hvor meget man slider for tingene med op- og nedture i det her show.

- På den anden side skal det også være sådan, at hvis Viktor laver noget, så vil jeg lave noget bedre i næste uge. På den måde skal vi presse hinanden. Så længe vi kan bruge det til noget positivt.

Nu skal de så vise, hvor meget dedikation og træningsflid de har haft op til Denmark Open. For onsdag aften skal begge spillere i aktion i første runde. Se hele programmet for danskerne i turneringen her.