Badminton

Gemke i ekstase efter overraskelse: - Det er fuldstændig vanvittigt

Rasmus Gemke havde svært ved at skjule sin begejstring over at være klar til kvartfinalen af Denmark Open.

Rasmus Gemke leverede den første positive danske overraskelse ved Denmark Open, da han smashede sig i kvartfinalen med en sejr over verdensranglistens nummer seks, Jonatan Christie.

Den 22-årige dansker fik en svær start på kampen, men fik kæmpet sig tilbage med en flot offensiv og snuppede til sidst sejren med 21-17, 23-21.

- Det er fuldstændig vanvittigt lige nu. Hold op en kamp. Det var noget af drama. Det var vildt, men samtidig mega fedt, fortæller den danske badmintonspiller til TV 2 SPORT.

- Jeg er lidt shaky i starten og skal lige finde mig selv, men stille og roligt får jeg ro på og kommer ind i kampen.

Sejren var danskerens første mod den stærke indoneser, der i de to hidtidige møder havde slået Rasmus Gemke.

Men denne gang kunne Jonatan Christie ikke stille noget op over for en velfungerende, dansk offensiv.

- Rasmus spiller tæt på sin bedste kamp nogensinde. Han spiller i et tempo, der sætter ham under pres og går frem i hovedet på ham. Det var en rigtig god kamp, lyder det fra TV 2 SPORTs badmintonekspert Joachim Fischer.

Første sæt blev afgørende

Christie virkede overlegen fra kampens start. Han straffede Gemkes løft med smash på baglinjen, mens det var danskeren, som begik fejl.

Selvom danskeren var nede med 11-6, fik han kæmpede sig tilbage og vendt sættet på hovedet.

- Første sæt betyder rigtigt meget. Jeg er oppe i et højt gear for at følge med ham, så det er klart, at det var vigtigt at få det første sæt for at vise ham, at der er lang vej hjem, forklarede Rasmus Gemke efter opgøret.

Andet sæt blev neglebidende tæt. Første matchbold missede Gemke med en serv i nettet. Kort tid efter lavede Christie den samme fejl på en sætbold.

Til sidst lykkedes det for Rasmus Gemke at vinde kampen med et hårdt smash ned på sidelinjen. På trods af en indonesisk challenge tøvede danskeren ikke med at kaste sig jublende på knæ.

- Jeg kunne godt mærke, at hjertet lige bankede, men jeg havde ikke lavet den jubelscene, hvis ikke jeg var ret sikker på, at den var inde, siger Gemke.

I kvartfinalen venter en endnu hårdere opgave i form af verdensmesteren og den forsvarende verdensetter, Kento Momota.