Badminton

Gemke i storform slår verdens nummer seks

Rasmus Gemke er videre til kvartfinalen ved Denmark Open, hvor verdensmesteren venter.

Se Denmark Open fra tirsdag til søndag på TV 2 SPORT.

Rasmus Gemke smashede danskerfesten i gang i anden runde ved Denmark Open.

Med en velspillende offensiv sendte han verdens nummer seks, Jonatan Christie, ud af Super 750-turneringen. Indoneseren havde i første runde slået Jan Ø. Jørgensen.

Gemke, som ligger nummer 22, er nu klar til kvartfinalen efter en sejr på 21-17, 23-21. Her venter en endnu hårdere opgave i form af verdensmesteren, Kento Momota.

Den kamp bliver spillet fredag aften.

Stor dansk offensiv

Christie virkede overlegen fra kampens start. Han straffede Gemkes løft med smash på baglinjen, mens det var danskeren, som begik fejl.

Så da indoneseren lavede et vinderslag til stillingen 11-6, lignede det en spiller i kontrol.

Men efter opholdet var det tydeligt, at Gemke forsøgte en anden taktik. For at undgå Christies farlige smash, prøvede danskeren at holde boldene nedad. Dermed var det indoneseren, som var tvunget til at løfte.

Det skabte muligheder for smash, og her viste Gemke stor kvalitet.

Fejlene begyndte også at komme for Christie. Så da han smashede i nettet, havde Gemke pludselig kontakt ved 14-14.

Christie er normalt en spiller med højt tempo, men på dette tidspunkt havde han lige så meget fart som en fjerbold med flossede fjer.

En dansk føring kom via gode smash til stillingen 18-15. En indonesisk reducering kunne ikke bremse en velspillende dansker resten af sættet.

Stærkest efter ophold

Efter sidebyttet fortsatte Gemke sit momentum, hvor de første seks bolde endte med dansk point.

Derefter begyndte problemerne.

Danskeren var kommet over på medvindssiden og af frygt for at slå for langt, turde han ikke løfte til baglinjen. Den havde Christie luret.

For han sendte sin modstander til baglinjen og tvang danskeren væk fra nettet. Den taktik betød, at han gik fra 1-5 til 10-6.

Gemke kom igen bedst ud efter opholdet. Og igen var det en skræmmende offensiv, som ikke bare reducerede forspringet til indoneseren. Han kom også foran ved stillingen 19-18.

Første matchbold blev misset med en serv i nettet. Den kopierede Christie, da han kort efter fik sætbold. Kampen blev afgjort, da Gemke meget symptomatisk sendte et hårdt smash ned på sidelinjen.