Badminton

Axelsen vandt danskerbrag og er i semifinalen ved Denmark Open

Viktor Axelsen slog Anders Antonsen og er klar til semifinalen ved Denmark Open. Her møder han Chen Long fra Kina.

Se Denmark Open på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Danmarks to bedste herresinglespillere stod over for hinanden, da der fredag aften skulle findes en af de fire semifinalister ved Denmark Open.

Viktor Axelsen er efter et skadesplaget år røget ned under en storspillende Anders Antonsen på verdensranglisten, men det var verdens nummer syv, der trak sig sejrrigt ud af braget mod verdens nummer fire.

Axelsen vandt kampen med 24-22, 21-12 og er klar til semifinalen, hvor han har chancen for at spille sig i sin første Denmark Open-finale nogensinde.

I semifinalen venter Chen Long fra Kina, der er femteseedet i turneringen.

Danske Rasmus Gemke tabte til verdens nummer et, Kento Momota. Japaneren møder i semifinalen verdensranglistens nummer 19, indonesiske Tommy Sugiarto.

Kampene spilles lørdag og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Ekstremt offensiv Antonsen

Anders Antonsen blæste til angreb fra start. Det offensive spil sikrede ham kampens første to point, men selvom det lynhurtige spil fortsatte, vandt Axelsen de efterfølgende tre point i træk.

Spillerne kender hinanden ekstremt godt fra landsholdstræningen, og af det grund var det blevet spået, at spillet kunne blive en anelse uskønt. Det var der imidlertid overhovedet ikke tale om.

- Det er dejlig badminton. Hvor kan vi være stolte over, at vi i Danmark har to så vilde singlespillere, sagde TV 2 SPORTs ekspert Jim Laugesen under kommenteringen af kampen.

Begge spillere diskede op med store slag og stort spil, og så skiftedes de til at sætte små stimer af point på kontoen.

Antonsen trak som den første en smule fra, da han bragte sig foran med 7-4. Axelsen kom med det perfekte modsvar med tre point i træk, men så fulgte en ny omgang tre-i-træk fra Antonsen.

Ved opholdet i første sæt førte Antonsen med 11-8, og han kom bedst med vundne point i fem af de næste seks dueller.

Stort comeback af Axelsen

Det lagde en dæmper på stemningen i Odense, Axelsens hjemby. De kunne igen juble, da bysbarnet reducerede til 16-10.

Så fik Axelsen dog styr på Antonsens offensive spil, hvor han fik taget farten af slagene. Taktikken bar frugt, og pludselig var der udlignet til 16-16.

Dermed var der lagt op til en tæt og nervepirrende afslutning på sættet. Antonsen tilspillede sig to sætbolde, men Axelsen afværgede dem begge og udlignede til 20-20.

Dramatisk afgørelse

Så blev det flotte spil erstattet er nervøst spil – især fra Antonsen. Han kom ned med en sætbold ved stillingen 22-21, men her havde han heldet med sig. Han sendte en bold på netkanten, og den sneg sig akkurat over på Axelsens banehalvdel.

Mens stemningen tidligere i sættet havde været en anelse trykket, blev der jublet igennem, da Axelsen to bolde senere sikrede sig sættet med 24-22 efter en fantastisk duel ved nettet.

Axelsen vinder første sæt 24-22 over Antonsen Video: TV 2 SPORT

Tilskuerfavoritten startede andet sæt bedst og bragte sig foran med 4-1. Antonsen angreb knap på meget som i første sæt, og det mere afventede og tålmodige spil bragte ham foran med 9-7.

Endnu engang vendte kampen dog. Axelsen gik til opholdet foran 11-9 - og den tidligere verdensetter fortsatte.

Endnu et stort comeback

Det blev starten på, hvad der lignede enden for Anders Antonsen. Viktor Axelsen sad tungt på spillet og bragte sig med storspil foran med 16-9.

- Viktor er tilbage på et meget højt niveau. Det er flot at se, lød det fra Jim Laugesen.

De syv point i træk burde være blevet til otte, da Axelsen havde et oplagt og frit smash efter at have presset Antonsen helt ned. Men Axelsen sendte bolden i nettet, og så kom Antonsen langt om længe på tavlen.

Ved netop 16-9 gik Antonsen i stå i første sæt, men samme skæbne overgik ikke Axelsen. Han kørte sikkert sættet hjem og vandt kampen 24-22, 21-12.

Viktor Axelsen vandt 21-12 over Anders Antonsen i 2. sæt, som afgjorde kampen. Video: TV 2 SPORT