Badminton

Axelsen ’vil aldrig’ give favoritværdigheden til Antonsen

Viktor Axelsen går mere afslappet ind til opgøret mod Anders Antonsen, end han har gjort i spillernes tidligere indbyrdes møder.

Se Viktor Axelsens og Anders Antonsens kamp ved Denmark Open cirka klokken 20 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Med præcis et års mellemrum mødes Viktor Axelsen og Anders Antonsen igen ved Denmark Open.

Dengang trak Antonsen sig sejrrigt ud af opgøret efter et tæt tredje sæt. Men meget er sket siden da.

Han har været i VM-finalen og passeret Axelsen på ranglisten. Axelsen har omvendt døjet med skader over sommeren og kæmpet for at komme tilbage på topniveau.

Det får dog ikke verdensmesteren fra 2017 til at betragte sig selv som undertippet til fredagens kvartfinale.

- Jeg vil aldrig give Anders favoritværdigheden, men det bliver en kamp, der bliver tæt. Og jeg tror på, jeg kan vinde, siger han til TV 2 SPORT.

- Jeg går lidt mere afslappet ind til det, end jeg måske normalt gør. Jeg er stadig i en periode, hvor jeg mangler lidt og er på vej tilbage, og Anders er måske på det højeste niveau, han har været på i hele sin karriere, så det bliver en enormt svær kamp.

Viktor Axelsen er klar til kvartfinalen i Denmark Open efter en sejr på to sæt over Khosit Phetpradab fra Thailand Video: TV 2 SPORT

Minimal videoforberedelse

I sidste års opgør havde Antonsen stor succes med at satse på Axelsens server. Det gav ofte nogle lette point. Men også på vigtige tidspunkter. Han vil dog ikke afsløre, hvordan han vil gribe den kommende kamp an.

- Taktikken holder jeg for mig selv. Jeg skal helst ikke røbe for meget, men det kommer an på, hvem der løser det hele bedst. Det bliver nok svært at komme med noget fuldstændig nyt, som den anden ikke har set før. Den, der sætter slagene bedst og træffer de rigtige valg, kommer til at gøre forskellen, fortæller verdens nummer fire.

For tidligt to så gode spillere mødes

Kenneth Jonassen, cheflandstræner

Axelsen, som ligger tre pladser længere nede på ranglisten, mener også, at de kender til hinandens styrker og svagheder ud fra landsholdstræningen i Brøndby.

- Jeg ved ikke, hvor meget video der skal ses. Vi kender hinanden så godt. Jeg går rimelig afslappet ind til det i morgen (fredag, red.). Jeg tager det som, det er en helt almindelig kvartfinale, og så må jeg se, hvad det bliver til, siger han.

Ingen coaching

Det specielle ved det danske opgør er, at de intet hjælp får. Der vil ikke være nogen landstræner til at varme dem op inden kampen eller komme med input undervejs.

Anders Antonsen vandt sikkert i to sæt over Wangcharoen og er dermed klar til at møde landsmanden Viktor Axelsen. Video: TV 2 SPORT

Derfor sluttede cheflandstræner Kenneth Jonassens opgave med de to spillere allerede torsdag aften.

- Jeg er selvfølgelig irriteret over det, for jeg synes, det er lidt for tidligt, at to så gode spillere mødes. Men vi må så arbejde på at få de rette seedninger, så de fremadrettet ikke kan mødes før i en semifinale, fortæller landstræneren.

Antonsen har tidligere vist, at han sagtens kan få det til at fungere uden træner. Eksempelvis i sidste års danskerdyst ved Denmark Open. Eller ved Indonesia Masters i januar, da han vandt turneringen uden at have en træner med i nogen af kampene.

Bringer noget andet frem

De tidligere erfaringer kan dog ikke bruges til alverden i kvartfinalen i år. Dertil er opgøret noget helt specielt. Det var også derfor, at det var denne kamp, Antonsen så frem til, da programmet for turneringen kom.

- Det lå lidt i kortene, at Viktor og jeg kunne spille os frem til den her kamp. Det er en rigtig god test, og det bringer noget andet frem, end når man møder alle de andre. Det er specielt, men det er også der, man virkelig bliver testet på nogle ting, så det er samtidig en rigtig god udfordring, pointerer Antonsen.

Den rene danske kvartfinale begynder cirka klokken 20 og vises på TV 2 SPORT. I kampen efter spiller den tredje og sidste dansker i turneringen Rasmus Gemke mod verdensmesteren, Kento Momota. Se hele fredagens program her.