Badminton

Gemke imponerede og pressede verdens bedste ud i tre sæt

Rasmus Gemke pressede verdensmesteren Kento Momota ud i tre sæt, men tabte kvartfinalen ved Denmark Open.

Verdens nummer 1 mod 22. 8 titler i år mod 0.

Forskellen mellem verdensmesteren Kento Momota og Rasmus Gemke er til at få øje på, når man kigger på statistikkerne, men danskeren lod sig ikke tromle ned af den nærmest uovervindelige japaner i kvartfinalen ved Denmark Open.

Det endte dog med et nederlag i tre sæt, 21-14, 21-23, 21-13.

I semifinalen står Momota over for Tommy Sugiarto fra Indonesien. Den anden semifinale er mellem Viktor Axelsen og Chen Long fra Kina.

Kampene spilles som henholdsvis nummer syv og otte efter klokken 10 lørdag. Det hele kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Stærk dansk start

Spillerne var fra start ude i nogle uhyggeligt lange dueller. Det plejer at være guf for Momota, der spiller med meget få fejl, men det gav i første omgang pote for Gemke.

Danskeren var foran med flere gange frem til 5-4 - dog aldrig med mere end det ene point.

Det blev dog Gemkes sidste føring i sættet, hvor Momota stille og roligt og med stor kvalitet øgede sig forspring og gik til opholdet foran med 11-6.

Rasmus Gemke slog dog overhovedet ikke op i banen, selvom han også kom bagud med 15-8.

Han kæmpede hårdt for alle point og reducerede til 16-12. Der blev også reduceret til 18-14, før Kento Momota med tre point i træk sikrede sig sætsejren.

I andet sæt kom danskeren også ud og tog et par føringer i starten, og han fulgte med til stillingen 3-3.

Igen trak japaneren stille og roligt fra. Gemke blev hverken udspillet eller udstillet, men alligevel førte Momota med 11-7 ved opholdet.

Danskeren fortsatte med at imponere med fight og flere flotte vinderslag, så han holdt Momotas føring nede og reducerede til 13-10.

Comeback og sætsejr

Da Momota igen trak fra og så ud til at knække Gemke med stillingen 16-10, var der dog endnu et mini-comeback tilbage i danskeren.

Gemke fik mindsket afstanden til blot et enkelt point og havde store chancer for at udligne til 17-17, men med utroligt forsvar holdt Momota fast og bragte sig foran med to.

Det markerede dog heller ikke enden for Gemke. Tværtimod.

Han bragte sig foran med 20-19 og tilspillede sig en sætbold. Her fik han lagt pres på Momota, men det afgørende slag blev sendt ud bag baglinjen.

Gemke kæmpede sig dog til en ny sætbold, hvor et hårdt dansk smash blev sendt i nettet.

22-21 til Gemke blev det også til efter et stort vinderslag, og tredje gang blev lykkens gang. Efter en lang duel og skarpt spil ved nettet sendte Momota til sidst bolden ud over sidelinjen, og dermed vandt Gemke sættet med 23-21.

Første føring med tre point

Troede man så, at den formstærke japaner ville køre danskeren midt over i tredje og afgørende sæt, tog man fejl.

For første gang i opgøret var der nemlig dansk føring på tre point, da Gemke bragte sig foran med 4-1.

Godt nok kom Momota tilbage med det samme, men spillerne fulgtes ad frem til 7-7. Her trak Momota fra frem til opholdet, hvor han førte med 11-7.

Gemke var med til 12-8, hvor kræfterne så ud til at slippe op.

Den japanske føring blev øget til 15-8, før Momota sendte en bold i nettet. Og én mere, så stillingen var 15-10.

Rasmus Gemke gav alt, han havde i sig, men tabte tredje sæt med 21-13 - og påførte Momota det første sætnederlag i otte kampe.