Badminton

Axelsens modstander kritiserer Denmark Open-arrangører

OL-guldvinderen, Chen Long, var først færdig to og en halv time, efter Viktor Axelsens kvartfinale sluttede.

Se Viktor Axelsens semifinale mod Chen Long cirka klokken 17 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Fredag var blevet til lørdag, før Chen Long kunne juble over sin sejr i kvartfinalen ved Denmark Open.

Helt præcist otte minutter over midnat.

Det er ikke i orden for så stor en turnering, mener den forsvarende OL-guldvinder.

- Jeg vil sige, at når Denmark Open er en Super 750-turnering, så er det at bede en topspiller spille en kamp til efter midnat virkelig udmattende, og det burde være arrangeret bedre, siger han til TV 2 SPORT.

I semifinalen møder han hjemmebanehelten Viktor Axelsen, som var færdig med sin kvartfinale to og en halv time tidligere. Et opgør, som han fører 12-4 i indbyrdes opgør, men hvor han har tabt de seneste to.

- Det er en stor ære at møde Viktor i hans hjemby Odense, og jeg håber at gøre mit bedste og levere en fremragende præstation. Vi har mødt hinanden mange gange, og vi er også gode venner uden for banen, så jeg glæder mig virkelig til kampen, fortæller han.

Krav fra BWF

En af de personer, som er med til at bestemme kamptidspunktet, er Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen. Sammen med flere personer fra det internationale badmintonforbund, BWF, skal han tage højde for flere forskellige interesser.

- Det er altid uheldigt, når vi kommer ud for at skulle spille kampene så sent på aftenen, men der er en lang række faktorer, som vi er nødt til at tage hensyn til i vores planlægning og som gør det til et kæmpestort puslespil at få programlægningen til at gå op.

- En af de faktorer er, at vi er forpligtet til hver dag med undtagelse af søndag at levere otte livekampe i træk. Det er et krav, som er skrevet i kontrakten af det internationale forbund, fordi det er den forpligtelse, de har over for deres internationale mediepartner, forklarer han til TV 2 SPORT.

Det er umuligt at styre badmintonkampe

Jim Laugesen

Et generelt problem

Kvartfinalerne fredag blev først sat i gang klokken 15, selvom torsdagens kampe var færdige allerede klokken 21.

- Man kunne muligvis godt være startet tidligere. Men vi sidder og kigger på, hvor lang vi forventer kampene varer, og hvornår er det rigtige tidspunkt at starte. Vi har en ambition om helst ikke at slutte senere end klokken 22. Det kunne man måske godt have justeret ind, hvis vi var startet tidligere fredag.

- Men hvis vi så var løbet ind i et par skader eller to kampe, der havde taget en halv time, så var vi måske sluttet halv otte. Så havde jeg fået ballade med tv, for I vil jo også gerne have de gode og spændende kampe i jeres prime time, siger Bo Jensen.

TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen mener, at det ikke kun ved Denmark Open, at der er problemer.

- Jeg er stadig lige så kritisk. Det er generelt i badminton, at der er problemer med at arrangere det. Det er, fordi man prøver at få så mange kampe ind. Og det er umuligt at styre badmintonkampe, pointerer Laugesen.

Mens den sidste af kvartfinalerne sluttede over midnat, begyndte de første semifinaler allerede lørdag klokken 10.