Badminton

Dansker måtte sidde ned i interview efter kamp mod verdensmesteren

Rasmus Gemke var fuldstændig brugt fysisk efter sin kvartfinalekamp mod verdensmesteren.

Se Denmark Open på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Rasmus Gemke gik direkte hen og satte sig på stolen.

Den danske herresinglespiller var træt efter 84 minutters kamp mod verdensmesteren Kento Momota ved Denmark Open. Så da han skulle i TV 2 SPORTs studie efter kampen, havde han ikke overskud til at stå op. End ikke snakke.

- Der er ikke et sted, jeg ikke har krampe lige nu, lød de første ord fra ham.

Herefter opstod der en pause, hvor han forsøgte at komme sig.

Den brugte TV 2 SPORTs badmintonekspert Joachim Fischer til at sætte ord på Gemkes præstation.

- Det var en herrefight uden lige. I dag spillede du din bedste kamp til dato. Den modstander, du er oppe imod, findes ikke bedre. Men du battler, og jeg bukker herfra alligevel. Hold da ferie en indsats, roste eksperten.

Rasmus Gemke var fysisk færdig efter sit nederlag til Kento Momota i kvartfinalen ved Denmark Open. Video: TV 2 SPORT

Har du været så træt før?

- Ikke i benene. Det er fuldstændig vanvittigt, så meget jeg krampede omkring hofteregionen. Jeg er næsten helt solgt for ord lige nu. Jeg kan næsten ikke..., sagde Gemke, hvorefter han afsluttede sin sætning ved at puste ud.

Et kæmpe boost

Trods den hårde indsats er Rasmus Gemke dog ude af Super 750-turneringen. Han tabte kvartfinalen, selvom det i begyndelsen af tredje sæt så godt ud.

Her smashede han sig til en føring på 4-1.

- Jeg får lige sådan et lille boost, da jeg kan mærke, der kommer nogle lidt dumme fejl fra hans side, og jeg får lidt tur i den. Jeg får slået nogle gode vinkler.

- Det giver selvfølgelig lidt til kroppen, vil jeg sige. Man får det ekstra energi, selvom man er ved at være færdig. Men da han i tredje begynder han at komme med nogle seje dueller igen, begynder jeg at blive mærket. Jeg synes egentlig ikke, konditionen var så slem i forhold til mine lunger, men jeg kunne mærke, at min hofte var presset.

Derfra viste Momota sig fuldstændig overlegen. Gemke kunne ikke følge med og tabte markant i det afgørende sæt. Han kan dog tage en masse positive ting med fra kampen.

- Det giver et kæmpe boost (at kunne spille med, red.). Jeg synes, jeg finder noget godt spil frem med nogle gode temposkift og får slået mod linjerne. Så jeg synes, der kommer nogle rigtig gode ting, som jeg har arbejdet med derhjemme i træningslokalet. Så mega fedt.

Rasmus Gemke er klar over, hvad han skal arbejde videre på.

- Momota ligger med super kvalitet hele vejen igennem. Så hvis jeg skal matche ham, så skal der endnu mere kvalitet, for at jeg skal helt derop, siger verdensranglistens nummer 22.

22-årige Rasmus Gemke tabte kampen 14-21, 23-21, 13-21.