Badminton

- Derfor jeg har skippet uddannelse, siger Antonsen efter danskerbrag

Anders Antonsen ærgrede sig over at smide en stor føring i første sæt, men glædede sig over kulissen i kampen mod Viktor Axelsen.

Det blev til et nederlag for Anders Antonsen i Denmark Open-kvartfinalen mod Viktor Axelsen.

Men følelsen fra mødet i en fyldt idrætshal i Odense bekræftede den 22-årige århusianer i, hvorfor han spiller badminton.

- Det derinde er derfor, jeg har skippet uddannelse og hele lortet, for det er fandeme fedt, lød det fra Antonsen efter kampen.

- Det er en vild udfordring at skulle ind og stå mand mod mand og se, hvem der har den største. Det, synes jeg, et eller andet sted er ret sjovt og noget af det, jeg tænder på ved det her spil.

- Så taber man nogle, og så vinder man nogle.

24-22, 21-12 endte cifrene i Axelsens favør, og han er dermed videre til lørdagens semifinaler.

Tabte kampen i første sæt

Men det kunne være endt anderledes, hvis ikke Anders Antonsen havde smidt en stor føring i kvartfinalens første sæt, hvor han blandt andet var oppe med 16-9.

- Den bider ret hårdt, at jeg taber første sæt efter at have spillet mig til en rigtig god føring. Det er primært det, der ærgrer mig pt., for muligvis kunne tingene have set anderledes ud, lød Antonsens egen analyse efter kampen.

Axelsen vinder første sæt 24-22 over Antonsen Video: TV 2 SPORT

- Når det er sagt, så synes jeg, at Viktor hæver sit niveau fra 16-9 i første sæt. Derfra synes jeg, at han spiller tæt på fejlfrit.

Men mentalt knækkede Antonsen efter første sæt, erkender han.

- Det er hårdt at tabe sådan et sæt. Selvom jeg fører 9-7 (i andet sæt, red.), har jeg aldrig rigtig sluppet det. Det sidder stadig mentalt i mig, siger VM-sølvvinderen.

Mens der venter den tidligere verdensmester Viktor Axelsen en semifinale lørdag, kan Antonsen i stedet se frem mod den sidste del af sæsonen. Og mod OL i 2020.

- Men først og fremmest skal jeg ned og vinde French Open i næste uge, så det starter jeg med, smiler Anders Antonsen.

Du kan følge Denmark Open på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY med start lørdag klokken 09.55.