Badminton

- Gør det kun ved sejre, som betyder ekstra meget, siger 'ekstremt rørt' Axelsen

Viktor Axelsen blev berørtefter sejren over Anders Antonsen på grund af måden, sejren blev sikret på.

Se Viktor Axelsens Denmark Open-semifinale cirka klokken 16.30 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

En tilskuer i Odense Idrætshal var heldig med at få Viktor Axelsens ketcher med hjem fra Denmark Open-kvartfinalerne.

Heldig, fordi det er yderst sjældent, at Axelsen forærer en ketcher væk på den måde.

- Jeg gør det ved sejre, der betyder ekstra meget for mig, slår Axelsen fast over for TV 2 SPORT.

Og sejren over Anders Antonsen var speciel. Ikke fordi det var imod en dansker. Mere måden det skete på. Bagud 9-16 i første sæt kom han tilbage og vandt sættet og kampen.

- Det er mere, at jeg har brug for at have den kamp, hvor jeg virkelig ikke føler, det går særlig godt og så hiver jeg mig igennem og slider mig til mit første sæt.

- Og så får jeg endelig hul på bylden, og så får jeg den der fornemmelse af, som jeg kan huske helt tilbage på fra før, jeg rendte ind i alle de her skader her. Det er det, jeg spiller for. Så derfor skulle publikum også have en ketcher, for det er fuldstændig fantastisk stemning, og en af de største oplevelser i min karriere.

Viktor Axelsen besejrede landsmanden Anders Antonsen i to sæt og er klar til semifinalen i Denmark Open. Video: Kasper Damgaard Kristensen

Rørt dansker

Efter storspil ved All England og Sudirman Cup - VM for mixed hold - i år har den danske herresinglespiller været skadet over sommeren. Det har betydet afbud til store turneringer som VM, Indonesia Open og European Games.

Imens har han set eksempelvis Anders Antonsen brage frem på ranglisten og nå finalen ved Indonesia Open og VM.

- Jeg er enormt rørt. Når man er skadet i lang tid og rigtig gerne vil tilbage, og man ser alle de andre, der bare kører ud med 180, så ville man ønske, det var en selv. Ikke at man ikke under de andre det, men man vil gerne være med på vognen.

- Og så er det bare rart at komme tilbage og spille på et højt niveau. Derfor bliver man glad, fordi man ligger hele sit hjerte i sporten. Og derfor skal man også blive rørt, fortæller Axelsen, som er nummer syv på verdensranglisten.

Lørdag gælder det semifinalen for danskeren. Her venter den forsvarende OL-guldvinder Chen Long, som i sin kvartfinale vandt i to sæt over verdens nummer to, Chou Tien-chen.

Kineseren fører 12-4 i indbyrdes opgør mod Axelsen. Danskeren har dog vundet de seneste to opgør.