Badminton

Tidligere topspiller er skræmt og bekymret over danske doubler

Mens der var pæn succes i herresingle, var de danske doublepar nærmest ikke-eksisterende under sidste uges Denmark Open.

Før Joachim Fischer tidligere på året indstillede sin karriere, var han gennem flere år garant for et hav af medaljer og store resultater sammen med mixed double-makkeren Christinna Pedersen.

Sådan har billedet generelt været med danske doubler: Der har altid været nogen, der leverede varen.

Men sidste uges Denmark Open bød på det stikmodsatte. To herredouble og tre damedoubler røg ud i første runde, mens der slet ikke var nogen danske konstellationer med i mixed double.

Et billede på en rigtig skidt udvikling, mener Joachim Fischer, der under Denmark Open var ekspertkommentator for TV 2 SPORT.

- Vi har store traditioner i Danmark, og det skal vi også have. Det er en sport, hvor vi har spyttet spillere ud gennem tiderne. Så det er meget bekymrende, siger Joachim Fischer.

Ingen grund til optimisme

Danmarks succesrige damedouble med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl er stoppet, mens det mangeårige succespar Mathias Boe og Carsten Mogensen er gået hver til sit.

I herredouble ligger Kim Astrup og Anders Skaarup på ottendepladsen på verdensranglisten, mens Mathias Boe og Mads Conrad er nummer 40.

Astrup er med sine 27 år på bagen den yngste, mens Boe nærmer sig de 40 år.

- Jeg kan ikke se, hvorfor vi skal være optimistiske. Vi har ikke nogen, der kan byde ind med noget andet end vores to herredoubler, og så er der en, der forhåbentlig også snart kommer i gang med Carsten Mogensen og Mads Kolding, som har været skadet længe.

- Det er kun herredouble, hvor jeg lige nu kan se, vi er konkurrencedygtige nok, men vi kører også på den ældre skare af spillere.

- Fra min position, når man står herude og ikke spiller mere, er det meget bekymrende, at det er de gamle spillere, som skal bære læsset. Jeg kan ikke rigtig se nogen unge, der kommer stormende på den måde - i hvert fald ikke som kan komme ind og spille i de her turneringer.

Ikke nok trænere

Joachim Fischer savner altså talenter, der kommer frem og får chancen, men den tidligere topspiller erkender samtidig, at badmintonforbundet er afhængige af resultater i forhold til at få økonomisk støtte.

Han mener, at der "simpelthen ikke har været nok trænere til at tage sig af den næste generation," og det koster dyrt nu.

- I doublekategorien har vi jo været et powerhouse gennem 20, 30, 40 år. Det er vi ikke mere. De andre nationer har ikke respekt for vores doubler mere, kan man tydeligt se. Det frygtede de altid fra Danmark i en lang årrække, men det gør de ikke mere. Det er jeg selvfølgelig rigtig ked af. Nu kommer jeg også selv fra doublerækken, så det gør ekstra ondt, siger Joachim Fischer.