Badminton

Astrup og Skaarup slår All England-finalister efter stort comeback

Den danske herredouble kvalificerede sig til kvartfinalen ved French Open efter en sejr i tre sæt.

Se French Open på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

- Jeg tror, hvis der havde været mikrofoner på derhjemme, så havde vi lydt som to gale hunde derinde. Vi har gået og gøet og slået hinanden.

Ordene kommer fra Kim Astrup, efter han og makkeren Anders Skaarup netop havde sendt All England-finalisterne Soh Wooi Yik og Aaron Chia ud af French Open.

Sejren blev sikret på en bemærkelsesværdig måde. Efter at have vundet første sæt gik danskeren helt i stå i andet og halvdelen af tredje. Bagud med seks point formåede Astrup og Skaarup og komme tilbage og vinde et tæt tredje sæt med 23-21.

Dermed fik parret oprejsning efter et skuffende nederlag i første runde i Denmark Open sidste uge.

- Hold op, hvor var vi ringe i sidste uge. Og hvor var vi ringe i andet og tredje sæt indtil 13-7. Men siden Denmark Open har vi evalueret på, hvad der gør os gode. Det er den vildskab. At vi ikke tænker for meget over det.

- Vi er gode taktisk, men vi er bedre til at kæmpe og turde lave fejl og rykke på det. Vi skal langt ned i pointene, før vi tør det. Men det virkelig en fed følelse. Jeg havde formentlig grædt, hvis vi havde tabt den her, fordi vi havde kæmpet så hårdt for det. Vi er "kun" i kvartfinalen, men lige nu har det sindssygt stor betydning for os, siger Anders Skaarup til TV 2 SPORT.

Kim Astrup og Anders Skaarup jubler over sejren i anden runde.

Rangerer højt

Fordi sejren skete efter et stort comeback, og fordi det sket midt i en periode, hvor sejrene ikke kommer let, betyder det ekstra meget.

- Jeg tror, den rangerer rigtig højt på vores historik af sejre.

- Jeg har 18 blå mærker på min skulder, fordi Anders klappede mig så hårdt, når vi vandt en bold. Det er umuligt ikke at komme op i et højt gear. Også selvom vi var bagud 13-7. Så bliver vi ved. Det belønner sig i dag, og det gjorde det også i går, hvor vi også var nede med fire sætbolde, siger Astrup.

Han henviser til, at doublen sendte VM-sølvvinderne Takuro Hoki og Yugo Kobayashi ud i første runde. Hvor danskerne også levede et comeback i første sæt.

I næste runde er det overraskende ikke verdens nummer to, Hendra Setiawan og Mohammad Ahsan, der venter. Indoneserne tabte i tre sæt til inderne Satwiksairaj Rankireddy og Chirag Shetty.

Anders Skaarup og Kim Astrup vandt opgøret i anden runde med 21-19, 13-21, 23-21.