Badminton

Vittinghus tæt på sensationen mod verdensmesteren

Hans-Kristian Solberg Vittinghus var to point fra at sende Kento Momota ud af French Open.

Se French Open på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Fejl.

Efter en nærmest fejlfri kamp var det netop fejl, som blev kostbart for Hans-Kristian Solberg Vittinghus.

For han var blot to point fra sensationelt at besejre den forsvarende verdensmester og suveræne verdensetter, Kento Momota, ved French Open.

I stedet endte det med et svigende nederlag i tredje sæt. Der var kræfterne for længst sluppet op. Cifrene lød 21-17, 19-21, 4-21.

- Det kommer til at gøre ondt i lidt tid. Jeg havde en rigtig god mulighed for at slå ham i dag. Jeg regnede med, han ville være lidt mør, og det synes jeg også, at hans spil bar præg af. Han havde ikke lyst til at spille de lange dueller, og man kunne se, det gjorde ondt på ham.

- Men jeg må også bare erkende, at han er virkelig sej. Jeg får krampe i mit højre lår ved 6-5 i andet sæt. Så kan folk mene, jeg er i dårlig form, men jeg er simpelthen ikke vant til at spille med det tempo og kvalitet hele tiden. Det er bare virkelig hårdt.

- Jeg er glad for, at jeg kan spille en time imod ham. Og jeg er også stolt, at jeg holder fast i andet sæt, selvom jeg begynder at få krampe. Selvom han er mør, så er han en virkelig god badmintonspiller. Jeg er bare ekstremt ærgerlig over, jeg laver fejl, så han ikke selv skal afgøre det, siger han til TV 2 SPORT.

Med sejren er Kento Momota oppe på 28 sejre i træk. I år har han blandt andet vundet VM, All England, China Open og sidste uges sejr ved Denmark Open. I næste runde venter ottendeseedede Anthony Ginting, som vandt overlegent i to sæt over Huang Yuxiang.