Badminton

Dansk double 'føler sig lidt til grin' efter kvartfinales afslutning

Chirag Shettys to sidste server i kvartfinalen ved French Open var ifølge den danske herredouble Kim Astrup og Anders Skaarup ulovlige.

Kim Astrup og Anders Skaarup vidste ikke, om de skulle grine eller græde, men endte med at grine.

Grine af servesituationen, der ifølge danskerne blev kampafgørende i afslutningen af kvartfinalen ved French Open mod det indiske par Satwiksairaj Rankireddy og Chirag Shetty. Kampens to sidste server var nemlig i en højde, der i badmintonmæssig forstand er kriminel.

- Jeg synes, det giver sådan en kæmpe nederen fornemmelse på, at han (servedommeren, red.) dømmer dem lige inden, men så ikke gør det samme efter. Vi må forvente, at han ikke lader de der gå. Hvis de er lovlige, er det bare fint, siger Anders Skaarup til TV 2 SPORT.

De to danskere er dog ret overbeviste om, at serverne ikke var reglementerede.

'Man føler sig lidt til grin'

Da de to par sagde tak for kampen ved nettet, kunne Kim Astrup da heller ikke dy sig for at tage en venskabelig snak med manden bag de to afgørende server, Chirag Shetty. Det hele foregik i god tone og smil med mentaliteten, at ”der jo ikke var noget at gøre ved det”.

- Det kan heller ikke være særlig seværdigt, at det er den måde en ellers udmærket og intens kamp skal slutte på. Man føler sig sådan lidt til grin, tilføjer Anders Skaarup.

Samme snak måtte danskerne ikke tage med servedommeren. Kampens hoveddommer gentog flere gange efter kampen, at de ikke måtte tale til servedommeren.

Chirag Shettys to sidste server i kvartfinalen ved French Open var ifølge den danske herredouble Kim Astrup og Anders Skaarup ulovlige. Video: TV 2 SPORT

Stolt over egen indsats

Inden den antiklimatiske afgørelse havde danskerne ellers kæmpet sig tilbage i den svære kamp. Men ligesom afslutningen var kampen aldrig for alvor til at regne med.

- Det var en meget rodet affære, og det var virkelig svært at komme ud af. Selvom det er en rimelig tung hal, føltes det, som om det gik rimelig hurtigt i dag, siger Kim Astrup.

Trods rod og utilfredshed over servedommeren er der gode perspektiver i ugen i Frankrig, hvor de nåede til kvartfinalen.

- Jeg er superstolt over vores uge. Det kræver meget at være konstruktiv i de hårde periode og bliver enige om, at vi lægger en indsats her og prøver at finde frem til, hvad der gør os gode, og det synes jeg også, at vi har vist, siger Anders Skaarup.

Parret har været inde i en svær periode, og kvartfinalen er det længste, de er nået i en Superseries-turnering siden Singapore Open i april.

Næste opgave for parret bliver Fuzhou China Open den 5. november.