Badminton

Danskere oprørte over lodtrækning: - Badminton er bare en amatørsport

Badmintonspillerne Mathias Boe og Anders Antonsen stiller rigtig store spørgsmålstegn ved BWF efter endnu en mærkværdig lodtrækning.

Når den internationale badmintonorganisation (BWF) trækker lod til badmintonturneringerne, så sker det i al hemmelighed.

Det bliver hverken tv-transmitteret eller livestreamet, og den fremgangsmetode forstår de danske spillere ikke meget af.

Nu har herredoublen Mathias Boe og Mads Conrad-Petersen nemlig i fire ud af de seneste fem tilfælde trukket det samme kinesiske par i første runde.

- BWF bliver aldrig bedre. Hvordan de ikke bare kan lave en live-lodtrækning, som man ser det i fodbold og har gjort det de sidste 1000 år, er jo helt ubegribeligt.

- Badminton er bare en amatørsport. Det er heldigt, at sponsorerne stadig gider at kyle en masse penge efter os, fordi det er godt nok ikke imponerende det her, sagde Mathias Boe til TV 2 SPORT i forbindelse med French Open.

Det er det kinesiske par Cheng Kai Han og Hao Dong Zhou, der nærmest på mirakuløs vis er blevet parret med den danske herredouble i fire ud af de seneste fem turneringer.

Danskerne har dog haft fint styr på kineserne med sejre i to af de seneste tre opgør. Så sværhedsgraden af modstanderne ligger ikke til bunds for kritikken. Det er hele lodtrækningsdelen, de finder underlig.

’Chancen er én ud af 66.000’

Det usandsynlige tilfælde har Anders Antonsen også reageret på gennem et Instagram-opslag.

Her skriver han, at chancen for det scenarie, som Mathias Boe og Mads Conrad-Petersen har været ude for, blot er 0,00144 procent. Det svarer til, at det sker mindre én ud af 66.000 gange, skriver han.

- Jeg kan simpelthen ikke forstå, at vi i en sport som badminton ikke kan udvikle et system til lodtrækninger, der virker. Det er set utallige gange, at de samme spillere trækker de samme modstandere igen og igen, skriver han blandt andet.

Budskabet med Antonsens Instragram-opslag er ligeledes, at BWF bør lave lodtrækninger, der bliver streamet med direkte billeder.

Tidligere har herredoublen Mads Kolding og Mads Conrad-Petersen oplevet samme problem. De blev i sin tid udtrukket til eventuelt at kunne møde det samme par i kvartfinalen i otte turneringer i træk.

’Det er fuldstændig tilfældigt’

TV 2 SPORT har været i kontakt med BWF angående spillernes frustrationer.

De har i en officiel udtalelse skrevet, at alle lodtrækningerne har foregået på samme måde i mange år.

- Spillerne kan være sikre på, at lodtrækningerne til turneringerne er fuldstændig tilfældige. BWF vil altid undersøge bekymringer om uregelmæssigheder hos vores leverandør af lodtræknings-softwaren (Tournament Software by Visual Reality).

- Dette program er blevet brugt af BWF i mange år nu, og systemet er programmeret til at behandle lodtrækningen efter alle relevante konkurrencebestemmelser og specifikke turneringsbestemmelser, hvor det er relevant.

Med svaret fra BWF taget i betragtning, så ligner det ikke, at de danske badmintonspillere lige foreløbigt får ønskerne om et anderledes lodtrækningssystem opfyldt.