Badminton

Axelsen trodser landstræners råd med ’meget smadret’ krop

Viktor Axelsen vil tilbage på træningsbanen igen allerede mandag, selvom French Open var aldeles hård ved kroppen.

- Først og fremmest har kroppen det – undskyld mit sprog – ad helvede til.

Viktor Axelsen gennemlevede lørdag et smertehelvede på og uden for badmintonbanen i semifinalen ved French Open, og dagen efter betaler den 25-årige dansker prisen for overanstrengelserne.

- Jeg er meget smadret. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været så træt. Men heldigvis er det ikke andet end bare træthed og ømhed efter kramperne i går (lørdag, red.). Det skal nok blive godt i løbet af ugen, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

Søndag havde danskeren taget sig tid til at skrive autografer til de mange fremmødte fans i den franske arena, og søndag aften slæber han sin krop ind i en flyvemaskine med kurs mod Danmark.

Vil træne mandag

Selvom det ikke var verdens sjoveste oplevelse at tabe til krampen og Jonatan Christie lørdag, er Viktor Axelsen ivrig efter at komme tilbage på træningsbanen hurtigst muligt.

Ifølge landstræner Kenneth Jonassen bør Axelsen dog vente, til kroppen for alvor er klar.

- Vi skal sikre, at kroppen kan holde til den belastning, den skal igennem. Det handler også om at finde overskuddet mentalt og sulten igen og ikke blive draget af at komme ned i hallen med det samme. Men Viktor er altid motiveret for at komme i hallen, siger landstræneren.

Kenneth Jonassen har været landstræner siden 2016 og har derfor et indgående kendskab til Viktor Axelsen, og det ses tydeligt. For han har helt ret i, at det ikke er en nem opgave at holde danskeren væk fra badmintonhallen.

- Jeg kommer nok til at lave en lille smule teknik, om Kenneth vil det eller ej. Men det gælder om for mig at få kroppen i orden, siger Axelsen.

Viktor Axelsen var på sejrskurs, men tabte ti point i streg i kampens afgørende sæt til Jonatan Christie. Video: Kasper Damgaard Kristensen

Tvivler på at kunne spille finale

Selvom Viktor Axelsen spillede med store smerter i lørdagens semifinale, var han bare to point fra alligevel at booke finalebilletten.

Kunne du overhovedet have spillet badminton i dag?

- Det tvivler jeg på. Så skulle det nok have været på lidt smertestillende.

Axelsen har misset flere turneringer i denne sæson grundet skader, men er nu for alvor tilbage med to semifinalepladser på to uger. Først i Denmark Open og lørdag i French Open.

- Ser man det store billede, er jeg selvfølgelig glad for de her to uger. Men lige nu fylder skuffelsen en del, og det kommer den nok til at gøre resten søndagen, siger Axelsen.

Efter to turneringer i Europa går turen til Asien og først Fuzhou China Open den 5. november og Hong Kong Open ugen efter.