Badminton

Kineser ødelægger sin ketsjer i raseri og får rødt kort

Herrernes doublefinale ved Macau Open endte dramatisk. Liu Cheng så rødt, da han i raseri over at have tabt kampen slog sin ketsjer i gulvet.

Kineserne Liu Cheng og Huang Kai Xiang var milliliter fra at vinde finalen i Macau.

Men herredoublen missede to matchbolde og sendte teten og fjerbolden over på den anden side af nettet, hvor landsmændene Liu Yu Chen og Li Jun Hui greb muligheden og vandt kampen.

Det var til stor frustration for kinesiske Liu Cheng, der smadrede sin ketsjer i jorden og knap nok ville sige tak for kampen til sine modspillere fra samme land. Hvilket kampens dommer kvitterede med et rødt kort.

- Det er meget, meget sjældent, at vi ser dét fra en kineser. Det er en ofring det der.

- Jeg kan ikke huske, jeg har set det i en kamp i det hele taget, var reaktionen fra Dennis Bostrup og Jim Laugesen i kommentatorboksen på TV 2 SPORT.

Ketsjeren lignede ikke sig selv efterfølgende.

Befriende reaktion

Chengs reaktion var spektakulær. Der har nemlig ofte været spekulationer, når kinesiske par har mødt hinanden.

Så at der er vrede og skuffelse at spore på grund af et nederlag i en kinesisk dyst, glæder TV 2 SPORTS badmintonekspert Jim Laugesen.

- Det er befriende i det her tilfælde med alle de spekulationer, der har været. Med alle de sager, der har været med kinesiske herredoubler om, at de ikke spiller for at vinde, er det fedt at se dem være skuffede.

- Det betyder dog ikke, at jeg opfordrer til at kaste med sin ketsjer, men i det her tilfælde var det befriende, siger Jim Laugesen.

Det røde kort til Liu Cheng resulterer i en bøde.

Liu Yu Chen og Li Jun Hui kunne efterfølgende fejre en præmiecheck på 11.850 amerikanske dollars og en guldmedalje om halsen.