Badminton

Antonsen bad straks om smertestillende i sekunderne efter sejr

22-årige Anders Antonsen vandt 22-20, 20-22, 21-16 og spillede sig i kvartfinalen ved Fuzhou China Open.

De danske herresingler i badminton er godt kørende i Super 750-turneringen Fuzhou China Open, hvor både Viktor Axelsen, Rasmus Gemke og Anders Antonsen er klar til kvartfinalerne fredag.

Der er dog et lille "men". Verdens nummer fem, Anders Antonsen, nåede knap nok at juble over sin sejr, da han efter 84 minutters spil havde slået VM-bronzevinderen Sai Praneeth fra Indien. I stedet vendte han sig ud mod assisterende landstræner Thomas Stavngaard med en klar melding, der umiddelbart virkede bekymrende.

- Jeg skal have to smertestillende. Hører du lige massør-Kim (Balling, Badminton Danmark, red.), om han har nogle? Det er lidt vigtigt. Jeg går bare forbi pressen, lød ordene fra Antonsen.

Derefter gik han op og sagde tak for kampen til sin indiske modstander, inden han i vanlig Anders Antonsen-stil vraltede ud til sin taske og forlod banen.

Over for TV 2 SPORT kan Antonsen dog berolige med, at det ikke er alvorligt.

- Det var egentlig bare for at forebygge kramper. Der kom heldigvis ikke noget, skriver Antonsen.

Anders Antonsen spillede sig videre til kvartfinalen i Fuzhou China Open, da han slog Sai Preneeth i tre sæt. Video: TV 2 SPORT

Store problemer med krampeanfald

Den unge dansker har efterhånden kæmpet med krampeanfaldene i en lang periode, selvom han har fået bedre styr på kroppen.

Tilbage i april 2018 blev det tydeligt for omverdenen, da han efter sin 1/8-finale ved individuelt EM blev ramt af et langt, smertefuldt og udmagrende krampefald. Han forlod hallen i en kørestol og måtte senere trække sig fra kvartfinalen mod landsmanden Jan Ø. Jørgensen.

Under Indonesia Open i juli var det så igen et tema, hvor han spillede sig hele vejen frem til finalen. Her tabte han en kamp, der varede lige over halvanden time. I timerne efter finalen krampede hele hans krop voldsomt op. Episoden var så slem, han ovenikøbet missede sit planlagte fly videre til næste turnering, fordi han i stedet modtog behandling.

- Det har længe været et tema for Anders, men specielt efter Indonesia Open-finalen, hvor det var virkelig slemt, har frygten siddet i ham omkring de her kramper. Det kan næsten sammenlignes med de billeder, vi så af Viktor Axelsen efter finalen i French Open, men så var det bare værre i Indonesien, siger badmintonekspert Jim Laugesen.

Bag banen ude ved pressen lagde den 25-årige dansker på det kolde betongulv med voldsom krampe i sit højre baglår. TV 2 SPORTs reporter, som var i nærheden, måtte derfor hjælpe den afkræftede dansker med at få bugt med krampen. Video: TV 2 SPORT

Fik strømperne klippet af til VM

Under VM i sommer, hvor Anders Antonsen vandt sølv efter et finalenederlag til Kento Momota, var der også eksempler på frygten for krampe.

Efter to hårde sætsejre over den forsvarende OL-guldvinder, Chen Long, i kvartfinalen, var danskeren plaget så meget fysisk, at han troede, han ville få krampe.

- Han var nærmest ved at kollapse. Han har haft lidt udfordringer med krampe efter de her kampe. Han så ret træt ud, fortalte fysioterapeuten for de danske landsholdsspillere, Michael Ries, der også kunne afsløre, de blev nødt til at klippe strømperne af Antonsen, så han ikke skulle bukke sig ned.

Kramper eller ej. Nu er Anders Antonsen igen klar til endnu en stor kvartfinale, når han fredag kan få revanche mod Jonatan Christie, som han senest tabte til i French Open-kvartfinalen for to uger siden.

Også Viktor Axelsen og Rasmus Gemke er klar til kvartfinalerne i Fuzhou China Open.