Badminton

Modløs stjerne trækker sig mod Rasmus Gemke

Rasmus Gemke er klar til kvartfinalen i Super 750-turneringen Fuzhou China Open, efter hans modstander måtte trække sig med en skade.

Den danske herresingle Rasmus Gemke var bagud 7-10 i opgøret mod den kinesiske stjerne Shi Yuqi, men inden for otte minutter var stillingen vendt til 21-10 i dansk favør.

En skadet og modløs kineseser var opskriften på 14 danske point i træk, mens Gemke selv var fokuseret og koncentreret. Shi Yuqi var ikke i stand til at spille videre, og så kunne Gemke let spadsere videre til kvartfinalen i Fuzhou China Open.

Shi Yuqi kæmper efter voldsom skade

Allerede inden opgøret var det meget usikkert, hvilket niveau Shi Yuqi ville være på. Vinderen af sidste års sæsonfinaler kom slemt til skade med foden tilbage i juli under en kamp mod Anders Antonsen.

Det medførte siden afbud til VM og flere store World Tour-turneringer, inden han i september forgæves forsøgte at gøre comeback. Under en turnering på hjemmebane blev det nærmest grotesk, da han stod på banen uden at kunne bevæge sig, mens turneringens overdommer bad ham om at trække sig.

Verdens nuværende nummer fire tog siden en ny skadespause, inden han i sidste uge stillede op i Super 300-turneringen Macau Open. Her formåede han at spille sig i finalen, men da kampen nåede til tredje sæt, var det tydeligt at se, skaden igen var brudt op. Kineseren kunne ikke bevæge sig og tabte sidste sæt 7-21.

I første runde af denne uges turnering i Kina vandt han alligevel første runde mod koreaneren Son Wan Ho, der dog også kæmper for at komme tilbage fra en skade. Og i kampen mod Rasmus Gemke blev det så tydeligt, at Shi Yuqi på ingen måde var i stand til at bevæge sig ordentligt.

Kineseren var med i starten af første sæt mod Gemke, hvor danskeren også meget belejligt for Shi Yuqi spillede de bolde, der var nemme for kineseren at slå til. Da Gemke begyndte at spille tålmodigt og flyttede Shi Yuqi rundt på banen, måtte kineseren opgive at følge med - hvilket altså resulterede i 14 danske point i træk og en sætsejr på 21-10.

Danske Rasmus Gemke skal nu i kvartfinalen møde enten landsmanden Jan Ø. Jørgensen eller NG Ka Long Angus fra Hongkong.