Badminton

Axelsen taber 12. kamp i træk mod verdens bedste trods flot fight

Axelsen spillede stort undervejs, men tabte nok engang til Kento Momota. Yoan Valat / Ritzau Scanpix

Viktor Axelsen viste fremragende spil undervejs og fulgte godt med den japanske verdensetter, men måtte alligevel se sig besejret i tre sæt.

Det blev til det 12. nederlag i træk til Viktor Axelsen mod verdensranglistens suveræne nummer 1, japanske Kento Momota.

De to stod nok engang overfor hinanden i kvartfinalen ved Fuzhou China Open, som japaneren trak sig sejrrigt ud af med en sejr på 21-18, 12-21, 21-16.

Japaneren er forsvarende mester i turneringen og skal i semifinalen op mod en anden dansker, Rasmus Gemke.

Gemke slog overraskende verdens nummer ni, Ng Ka Long Angus fra Hongkong, der torsdag sendte Jan Ø. Jørgensen ud af turneringen.

Danskeren vandt i tre sæt med cifrene 13-21, 21-14, 22-20.

Kampen startede ganske jævnbyrdigt ud, uden der dog blev spillet badminton i vanlig verdensklasse fra de to duellanter.

Både Axelsen og Momota lavede begge en del ukarakteristiske fejl, dem var japaneren dog bedst til at få ryddet ud i, og nærmest ud af ingenting var Momota foran med 15-9.

Det forspring slap den 25-årige japaner aldrig grebet om og vandt første sæt med 21-18, selvom Viktor Axelsen fulgte rigtig fint med undervejs.

Axelsen viste storspil i andet sæt

Danskeren fik en rigtig en god start på andet sæt, hvor Axelsen snuppede de første fire point.

Generelt lykkedes danskeren med det meste. Særligt spillet fra forbanen var af højeste kaliber fra Axelsen, der bragte sig foran med 7-1.

Det højtanlagte danske spil fortsatte hele sættet igennem og Kento Momota kunne ikke finde noget modsvar. En fremragende Viktor Axelsen tvang kampen ud i tredje sæt med 21-12.

Heroisk fight i tredje sæt

Viktor Axelsen havde inden fredagens møde bare slået Kento Momota to gange. Seneste sejr var helt tilbage i 2014, og det virkede den danske badmintonspiller fast besluttet på at få lavet om.

Tredje sæt begyndte med tre danske point, men så var det som om, alvoren begyndte at gå op for Kento Momota.

Japaneren eliminerende sine fejl og holdt boldene fornemt i gang, mens Axelsen faldt en anelse i det ellers tårnhøje niveau. Ved sidebyttet var Momota foran med 11-9.

Det forhindrede ikke Axelsen i at tro på sejren. Den tidligere verdensmester forsøgte sig med det meste, men kunne trods flot fight ikke slå igennem en stærk japanske defensiv i slutningen af sættet.

Kento Momota ender med sejren på 21-18, 12-21, 21-16 og slår Viktor Axelsen for 12. gang i træk.

Den danske VM-sølvvinder Anders Antonsen spiller sin kvartfinale ved Fuzhou China Open senere fredag.