Badminton

Jan Ø. Jørgensen spiller sig videre efter vildt comeback

(ARKIV) Jan Ø. Jørgensen er klar til 1/8-finalerne ved Hong Kong Open. Arnd Wiegmann / Ritzau Scanpix

Den danske herresinglespiller Jan Ø. Jørgensen er klar til 1/8-finalen ved Hong Kong Open efter en sejr over verdens nummer 14, Kantaphon Wangcharoen.

Se Hong Kong Open fra fredag på TV 2 SPORT

Intet tydede på dansk sejr, da de første 22 dueller af 1. sæt var spillet.

Jan Ø. Jørgensen, der er nummer 23 på verdensranglisten, var nede med 17-5 mod Kantaphon Wangcharoen fra Thailand i første runde af Super 500-turneringen Hong Kong Open.

Men ti danske point i træk bragte alligevel spændingen tilbage i sættet.

Så vågnede Wangcharoen dog op igen og med tre vundne point i de efterfølgende fire dueller tilspillede han sig tre sætbolde.

Det blev dog til et nyt comeback fra Jan Ø. Jørgensen. Tre point i træk gjorde, at det var helt lige på pointtavlen, og han endte med at vinde sættet med 22-20.

I andet sæt var der også brug for et dansk comeback, da Wangcharoen efter stillingen 10-9 i egen favør trak fra. Han tilspillede sig seks sætbolde, udnyttede den første og tvang kampen ud i tredje og afgørende sæt.

Suveræn i tredje sæt

Her var Jan Ø. Jørgensen dog ganske suveræn. Han vandt de første seks dueller og lod på intet tidspunkt sin modstander komme i nærheden.

Danskeren vandt sættet med 21-7 og er klar til 1/8-finalen. Her møder han den ottendeseedede Anthony Ginting fra Indonesien.

I herresingle er Viktor Axelsen og Anders Antonsen også klar til 1/8-finalerne, mens Rasmus Gemke og Hans-Kristian Vittinghus blev slået ud.

Damesinglerne Mia Blichfeldt og Line Kjærsfeldt er ude efter nederlag i tre sæt, mens alle danske doubler - Mathias Boe/Mads Conrad, Kim Astrup/Anders Skaarup og Maiken Fruergaard/Sara Thygesen - er videre.