Badminton

Boe og Conrad vinder i tre sæt - klar til kvartfinale mod verdensmestre

Mathias Boe og Mads Conrad er klar til kvartfinalen i Hongkong. TV 2 SPORT

Herredoublen med Mathias Boe og Mads Conrad er klar til kvartfinalen i Hong Kong Open, hvor de møder de indonesiske VM-guldvindere.

For anden dag i træk måtte Mathias Boe og Mads Conrad ud i tre sæt, inden sejren var i hus ved Super 500-turneringen Hong Kong Open.

Danskerne vandt 15-21, 21-17, 21-12 over russerne Vladimir Ivanov og Ivan Sozonov, der vandt All England i 2016.

Dermed er Boe og Conrad nu klar til et møde med indoneserne Mohammad Ahsan og Hendra Setiawan, der ligger nummer to på verdensranglisten og tilbage i august blev verdensmestre.

Skidt dansk start gentog sig

Da den danske herredouble onsdag spillede sig videre fra første runde, fik de ligeledes en skidt start mod verdens nummer otte fra Kina.

Det kan skyldes de svære forhold i hallen 'Hong Kong Coliseum', men efter Boe og Conrad i torsdagens kamp havde fulgt med til 8-10 i første sæt, var de pludselig bagud 8-16. Det kom danskerne aldrig tilbage fra, og selvom de reducerede 11-20 til 15-20, lukkede russerne første sæt ned.

Fra starten af andet sæt kom danskerne flyvende ud og bragte sig foran 8-0. Ivanov og Sozonov prøvede forgæves at spille sig tilbage i sættet, men hver gang de nærmede sig, strammede Boe og Conrad grebet om kampen og vandt til sidst sættet 21-17.

Skarpe danskere i tredje sæt

15-21, 21-17 i de to første sæt var i øvrigt præcis samme cifre som i første runde, og dermed var der lagt op til en dansk sejr i tredje sæt, hvis tallene skulle passe.

I 1/8-finalen var Boe og Conrad dog endnu mere overbevisende end dagen før, og da danskerne rykkede fra 9-7 til 16-8, gav russerne op. Boe og Conrad lukkede tredje sæt med 21-12 og skal i kvartfinalen møde verdensmestrene Mohammad Ahsan og Hendra Setiawan.

Indoneserne er et par, som Boe og Conrad ikke har mødt sammen i deres nye makkerskab. Sammen med Carsten Mogensen har Mathias Boe dog 1-5 i indbyrdes opgør mod Ahsan/Setiawan.

Lidt bedre er statistikken for Mads Conrad, der sammen med sin tidligere makker Mads Kolding er noteret for en 3-4-score i regnskabet mod verdensmestrene.

TV 2 SPORT sender fra Hong Kong Open første gang fredag klokken 5.