Badminton

Finale afgjort efter 'klar fejldom' - ekspert efterlyser hjælp

TV 2 SPORTs badmintonekspert opfordrer til yderligere challenges i sporten efter en klar fejldom afgjorde en forrygende herresingle i Hong Kong

En forrygende herresinglefinale i Hong Kong Open i badminton fik en kedelig afgørelse, da Cheuk Yiu Lee besejrede Anthony Ginting med 22-20 i tredje og afgørende sæt.

For da Hong Kongs egen Lee kunne juble over en netfejl dømt mod Ginting fra Indonesien, så var TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen ikke i tvivl.

- Det er en klar fejldom, der er kampafgørende.

Derfor mener eksperten, at det er på tide, at den slags kendelser bliver taget op. Og vigtigst af alt, at spillerne får en mulighed for at bede om en challenge i de tvivlsomme momenter ved netspillet.

- Vi sidder tit i den her situation, hvor vi også selv har svært ved at se det. Men vi kan jo altid se det efterfølgende, når der kommer en slow, hvad der er det rigtige kald, siger Jim Laugesen.

- Det handler ikke bare om at få en fair afgørelse, men det handler også om at hjælpe dommeren.

I dagens opgør var det tyskeren Jörg Hüpertz, der sad i hoveddommer-stolen og kom med kaldet, hvor han vurderede, at Ginting slog til bolden på Lees side. Dermed kunne man juble over en hjemmesejr i Hong Kong i herresinglen.

Udstyret er der

Problemet var bare, at den langsomme gengivelse efterfølgende viste, at det var en fejldom, og der i stedet for jubel i hallen over hjemmesejren, burde have været spillet videre ved stillingen 21-21.

- Vi er bare nået dertil, hvor badminton er blevet så vildt, at det går så hurtigt, og folk er så gode til at læse spillet, at man er nødt til at have de her ting, som challenges, der hjælper lidt, mener Jim Laugesen.

Badminton-eksperten understreger også, at det ikke kræver ekstra udstyr, da der altid er placeret et kamera ud for nettet. Samtidig med er challenge-systemet allerede indført, hvor spillerne kan bede om at få tvivlsomme bolde på linjerne efterset.

Derudover ærgrer Jim Laugesen sig også på Gintings vegne. Indoneseren var i gang med et flot comeback i en kamp, der var intet mindre en fantastisk i badminton-ekspertens øjne.

- Han gør alt for ikke at lave fejlen. Jeg kender flere spillere, der ikke ville have taget det som Ginting, der satte sig på hug og sundede sig i stedet for at sige tak for kampen. Flere spillere ville være gået grassat.

Og så understreger Jim Laugesen, at på trods af det hurtige spil, de svære vinkler, og manglende hjælp, så havde hoveddommer Hüpertz ikke sin bedste dag, da han med sin fejldom gav Lee sejren på hjemmebanen.

- Der er ingen tvivl. Det var en skidt fejldom i dag.